محل لوگو

نظرسنجی سایت

چگونه با وب‌سایت فرانفت آشنا شدید؟

اشتراک در خبرنامه

جهت عضویت در خبرنامه لطفا ایمیل خود را ثبت نمائید

Captcha

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 34
  • بازدید دیروز : 131
  • بازدید کل : 580776

تجهیزات بهره برداری -بخش اول


 
 
قسمت های مختلف تاج چاه:
 
Base Flange
Side valve
Bottom Master Valve
Top Master valveDip valveSurface Safety Valve(2SV)
 
همان طور که در شکل زیر مشخص است، این تاج چاه از نوع r-type می‌باشد و چاه به وسیله شیر ایمنی درون چاهی(3SV) و شیر ایمنی سطحی (2SV) تحت کنترل قرار دارد. مهمترین اجزای تاج چاه در شکل مشخص شده است.

تجهیزات بهره برداری -بخش اول
انتشار : ۱۷ مهر ۱۳۹۷

برچسب های مهم

میدان نفتی دشت مغان


از میدان‌های نفتی ایران است، که در شمال غرب کشور، در استان اردبیل، در منطقه‌ای با وسعت ۵٫۶ کیلومتر مربع و در حوضه دشت مغان، مستقر می‌باشد. ضخامت رسوبات در این حوضه بیش از ۸ کیلومتر بوده و غنی از طبقات شیلی- رسی است.[۱][۲]

نخستین بار هیم (رئیس زمین‌شناسی وقت شرکت نفت مناطق مرکزی ایران) در سال ۱۹۵۰ آثار تراوش‌های مواد نفتی را در منطقه قیر دره در آذربایجان گزارش کرد. دو سال بعد طراز طی مطالعه این منطقه در دشت مغان، طی گزارشی این ناحیه از ایران را با پتانسیل نفتی اعلام کرد. یک سال بعد مطالعات وی منجر به معرفی سه تاقدیس اصلاندوز، آجیشمه و گنبد شاه آباد (دشت مغان) را برای عملیات اکتشافی معرفی کرد. بهره‌برداری از نفت دشت مغان به علت تراوایی بسیار کم مخزن، اقتصادی نیست. با وجود چشمه‌های متعدد نفتی در این حوضه احتمال می‌رود اکتشافات دیگری در این منطقه صورت گیرد.

مجوز عملیات اکتشاف نفت مغان در سال ۱۳۸۷ امضا شده و این عملیات هم اکنون در این منطقه ادامه می‌یابد. در این ناحیه سازند زیوه یا زیور به سن الیگومیوسن سنگ مخزن تجمعات نفتی این منطقه می‌باشد، که توسط رسوبات آواری و کربناته تورنین پوشیده می‌شود. این سازند در منطقه رخنمون سطحی نیز دارد.

سرمایه‌گذاری مرحله اول شامل اکتشاف و عملیات اکتشافی آن را جمعاً معادل ۱۴۱ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار تعیین شده بود. بر این اساس، از مبلغ سرمایه‌گذاری مرحله اول، حداقل مبلغ ۴۰ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار سرمایه‌گذاری به عنوان «تعهدات مرحله اکتشاف» شامل جمع‌آوری، پردازش و تفسیر اطلاعات لرزه‌نگاری دو بعدی و حفر سه حلقه چاه اکتشافی در بلوک مذکور و مابقی برای عملیات تکمیلی اکتشاف شامل جمع‌آوری، آمایش، تفسیر لرزه‌نگاری و لرزه‌نگاری سه بعدی و حفاری یک حلقه چاه توصیفی با تایید شرکت ملی نفت ایران انجام می‌گیرد.

میدان نفتی رگه سفید


از میدان‌های نفتی جنوب غربی ایران است، که در نزدیکی بندر هنديجان، در استان خوزستان قرار دارد و در فاصله ۱۵۰ کیلومتری از جنوب شرقی اهواز مستقر می‌باشد.[۱]

میدان نفتی رگ سفید در سال ۱۳۴۳ کشف شد. این میدان پس از میدان نفتی پازنان، دارای بزرگترین حجم کلاهک گازی، در میان میدان‌های نفتی ایران است. حجم ذخیره درجای نفت خام میدان رگ‌سفید ۱۶٫۵ میلیارد بشکه برآورد می‌شود و حجم ذخیره درجای گاز طبیعی این میدان نیز معادل ۵۴٫١۶ تریلیون فوت مکعب می‌باشد.[۲] میدان رگ‌سفید از میدان‌های تحت مدیریت شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب است. هم‌اکنون ظرفیت تولید نفت خام میدان رگ‌سفید بطور متوسط معادل ١٨٠ هزار بشکه در روز می‌باشد، که بطور متوسط روزانه معادل ۱۲۰ هزار بشکه توسط شرکت بهره‌برداری نفت و گاز آغاجاری و بطور میانگین ۶۰ هزار بشکه در روز توسط شرکت بهره‌برداری نفت و گاز گچساران تولید می‌شود.

مخزن آسماری میدان رگسفید در سال ۱۹۵۱ (معادل ۱۳۳۰) توسط عملیات زمین‌شناسی سطح‌الأرضی کشف شد. این میدان در فاصله سالهای ۱۹۵۷ تا ۱۹۶۳ توسط شرکت نفتی آمریکایی؛ اکسون تحت مطالعات ژئوفیزیکی قرار گرفت و سرانجام وجود ذخایر نفت و گاز میدان رگسفید، در سال ۱۹۶۴ (معادل ۱۳۴۳) با حفاری چاه اکتشافی آراس-۱ به اثبات رسید.[۴] در پی اثبات ذخایر نفت و گاز در این میدان بلافاصله عملیات احداث تأسیسات صنعتی مورد نیاز و خطوط لوله انتقال نفت بر فراز این میدان آغاز گردید.

دو سال بعد، در سال ۱۳۴۵ با راه‌اندازی تأسیسات و تکمیل خطوط لوله، بهره‌برداری نفت خام از میدان نفتی رگسفید آغاز گردید. هم‌اکنون ظرفیت تولید نفت خام این میدان بطور متوسط معادل ١٨٠ هزار بشکه در روز می‌باشد. میدان رگ‌سفید از میدان‌های تحت مدیریت شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب می‌باشد، که عملیات بهره‌برداری از بخش غربی آن توسط شرکت بهره‌برداری نفت و گاز آغاجاری (۱۲۰ هزار بشکه در روز) و تولید از بخش شرقی این میدان توسط شرکت بهره‌برداری نفت و گاز گچساران (۶۰ هزار بشکه در روز) انجام می‌گیرد.

در هفتم آبان ماه ١٣٩۶ در هنگام حفاری چاه شماره ١۴٧ میدان نفتی رگ سفید، توسط دکل شماره ۹۵ فتح، متعلق به شرکت ملی حفاری ایران، چاه فوران کرد که در پی آتش گرفتن دستگاه حفاری ۹۵ فتح، دو نفر از نیروهای این شرکت، جان خود را از دست دادند. فوران این چاه، در مجموع ۵۷ روز به طول انجامید و سرانجام در تاریخ ۵ دی ۱۳۹۶ مهار شد.[۸] فوران چاه ١۴٧ رگ سفید، با کشتن چاه از عمق و از طریق حفاری چاه انحرافی مهار گردید، که از نظر مدت زمان عملیات حفاری و کنترل فوران، در نوع خود رکوردی در تاریخ مهار فوران چاه‌های نفت و گاز در دنیا به شمار می‌آید.

(گروه آموزشی فرا نفت)

میدان نفتی کوپال


 از میدان‌های نفتی ایران می‌باشد، که در استان خوزستان در فاصله ۶۰ کیلومتری از شمال شرقی اهواز قرار دارد. طول این میدان ۳۹ کیلومتر و عرض آن ۴ کیلومتر است. ظرفیت تولید نفت خام میدان کوپال بطور متوسط معادل ۹۱ هزار بشکه در روز است، که از طریق ۳۲ حلقه چاه فعال در دو سازند آسماری و گروه بنگستان این میدان انجام می‌گیرد. از این میدان روزانه ۲ هزار بشکه میعانات گازی نیز تولید می‌شود.[۱]

میدان نفتی کوپال در سال ۱۳۴۴ کشف و در سال ۱۳۵۰ بهره‌برداری از آن آغاز شد. میدان کوپال ۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون بشکه نفت درجای اولیه دارد و تاکنون تعداد ۴۸ حلقه چاه نفت در این میدان حفاری شده است.[۲] این میدان نفتی در حوزه عملیاتی شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب قرار دارد،[۳] که عملیات استخراج از آن توسط شرکت بهره‌برداری نفت و گاز مارون انجام می‌شود.

(گروه آموزشی فرا نفت)

میدان نفتی خزر


میدان‌های نفتی ایران مشتمل بر مخازن، حوضه‌ها و میدان‌های نفتی واقع در قلمرو خاکی و آبی کشور ایران است. برخی از این میادین در حال حاضر فعال و تعدادی نیز غیرفعال و یا در حال توسعه می‌باشند. مالکیت کلیه میادین نفت و گاز ایران، در اختیار شرکت ملی نفت ایران است، که هم‌اکنون عملیات تولید از این میادین توسط چهار شرکت تابعه آن؛ بنام‌های: شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب، شرکت نفت فلات قاره ایران، شرکت نفت مناطق مرکزی ایران و شرکت نفت و گاز اروندان انجام می‌گیرد.

بر اساس آمار رسمی منتشر شده وزارت نفت ایران مجموع ذخایر استحصال شدنی نفت خام و میعانات گازی ایران بیش از ۱۵۴٫۸ میلیارد بشکه برآورد می‌شود.[۱] که این میزان معادل ۱۰٪ درصد از مجموع کل ذخایر نفت خام موجود در جهان محسوب می‌شود.[۲] بنابر اظهارات کارشناسان شرکت ملی نفت ایران، مخازن نفتی ایران تا سال ۱۴۵۳ می‌توانند قابل بهره‌برداری باشند.

(گروه آموزشی فرا نفت)

آغاز حذف کنکور تحصیلات تکمیلی


 
مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم:
 دانشگاه‌های سطح یک و دو می‌توانند تا سقف ۴۰ درصد از ظرفیت خود را به پذیرش دانشجویان استعدادهای درخشان برای ورود به کارشناسی ارشد در نظر بگیرند.ما با این کار به صورت خیلی ظریف به دنبال حذف کنکور در مقاطع تحصیلات تکمیلی هستیم.
به دلیل تکمیل ظرفیت برخی رشته‌ها این اختیار به دانشگاه‌ها داده شده تا سقف در نظر گرفته شده داوطلبین بدون آزمون در مقطع کارشناسی ارشد و با رعایت معدل آنها جذب شوند.
 
(گروه آموزشی فرانفت)
 
 

دانشگاه منچستر


متقاضیان تحصیل در این دانشگاه باید در آزمون ورودی شرکت کنند. مدرک فارغ التحصیلان این دانشگاه از اعتبار بالایی برخوردار است. گفتنی است مهارت های تجاری و ارتباطات از سرفصل های ارایه شده در این دانشگاه انگلیسی است.
دانشگاه منچستر توسط تیم خصوصی طیف گسترده ای از خدمات دانشجویی ،مشاوره، ویزا، مسکن، دوره های آموزشی زبان انگلیسی و سفرهای تفریحی در انگلستان را به دانشجویان ارائه میکندجالب بدونیددر برتری این دانشگاه اینکه این دانشگاه ۲۵نفراز برندگان نوبل رابه خودش اختصاص داده است .
در این دانشگاه دانشجویان میتوانند از خدمات پزشکی و دندانپزشکی ،بهداشت و سلامت بصورت رایگان بهره مند شوند که این بخشی از خدمات دانشگاه به دانشجویان میباشد.
در سال ۲۰۱۷ the QS World University Rankings بیست و نهمین دانشگاه در لیست رتبه بندی
خدمات آموزشی به خود اختصاص داده است ،واز سطح بالایی برخوردار است دانشگاه منچستر در زمینه دوره های تحقیقاتی رتبه ۵ را در سال ۲۰۱۴ کسب کرده است.
رشته های های مختلفی در دانشگاه منچستر وجود دارد که رشته مهندسی نفت در دانشکده مهندسی دانشگاه منچستر تدریس میشود.
دانشگاه منچستر خدمات گستردهای را در زمینه اقامت برای دانشجویان ارائه میکند و بیش از ۸۰۰۰ اتاق و سوئیت های دانشجویی برای دانشجویان قابل دسترس میباشد
منچستر در شمال انگلستان واقع شده است و از شهر لندن ۳ ساعت فاصله دارد این شهر دارای معمری زیبا و جاذبه های توریستی قبیل گالری و موزه میباشد.

تاثیر آسیب سازند بر بهره‌دهی چاه


بیشتر انواع آسیب سازند باعث کاهش نفوذپذیری بومی سازند می‌شود. می‌توان تاثیر نفوذپذیری کاهیده را بر روی چاه با استفاده از مدل‌های مخزن (مدل‌های ریاضی و مدل‌های فیزیکی آزمایشگاهی) مورد مطالعه قرار داد. تاثیراین مسئله به صورتی مرتبط با عمق آسیب سازند است.

[تاثییر کاهش نفوذپذیری سازند بر روی بهره‌دهی ، به عمق آسیب سازند بستگی دارد. به عنوان مثال کاهش نفوذپذیری به اندازه‌ی ۵۰٪ در اطراف چاه در ضخامت ۲ اینچ، بهره‌دهی را در حدود ۷٪ کاهش می‌دهد. ولی اگر کاهش نفوذپذیری در ضخامت ۱۲ اینچی اتفاق بیفتد. بهره‌دهی به اندازه‌ی ۱۴٪ کاهش می‌یابد. در آنالیزی مشابه ، به این نتیجه می‌رسیم که اگر کاهش نفوذپذیری ۹۰٪ را در ضخامتی به اندازه‌ی ۱۲ اینچ داشته باشیم، نتیجه کاهش ۶۲٪ بهره‌دهی خواهد بود. بنابراین اگر در شعاع ۱ فوتی از لطراف چاه، نفوذپذیری به ۱۰٪ مقدار اولیه خود برسد، به جای ۱۰۰۰ بشکه نفت در روز فقط ۴۸۰ بشکه در روز تولید خواهد شد. این مساله اهمیت جلوگیری از آسیب سازند را نشان می‌دهد].

 

نکته مهمی که باید در نظر داشت این است که هر تلاشی در زمینه‌ی از بین‌بردن آسیب سازند باید به مینیمم‌کردن دو مساله شدت آسیب و عمق بپردازد. محدود کردن آسیب سازند به ۰.۵ اینچ از اطراف چاه حتی اگر نفوذپذیری را به اندازه‌ی ۹۰٪ کاهش دهد. به مراتب بهتر از آلوده ساختن ۱ فوت با کاهش نفوذپذیری ۵۰٪ است.

منبع :اویل داک

(گروه آموزشی فرانفت)

تاثیر آسیب سازند بر بهره‌دهی چاه
انتشار : ۱۷ مهر ۱۳۹۷

برچسب های مهم

دانشگاه امپریال کالج لندن


این دانشگاه واقع در کنزینگتون جنوبی در مرکز لندن واقع است، که ورودی اصلی دانشگاه در خیابان نمایشگاه اکسیبیشن رود قرار دارد.
کالج امپریال لندن دارای شهرت جهانی برای برتری است . این دانشگاه دررشته مهندسی نفت دانش جویان را در درک مفاهیم غالب صنعت نفت یاری کرده و آنها را برای کار در این صنعت آماده میکند
 
کالج امپریال لندن در حال حاضر جایگاه بالایی برای چشم انداز فارغ التحصیلان در راهنمای دانشگاه گاردین ۲۰۱۸ را دارد.
این دانشگاه دارای رتبه ۲۲جهانی در سال ۲۰۱۷کسب نموده است وجز دانشگاه برتر انگلستان در مهندسی نفت و گاز می‌باشد.
(گروه آموزشی فرانفت)
 
 
 

فیزیک سنگ (rock physics)


به کارگیری نشانگرهای لرزه نگاری یکی از متداول ترین، بهینه ترین روش های بررسی، شناخت تغییرات زیر سطحی است. در این میان، نشانگرهای لرره نگاری شیب، ضخامت، واقعی می تواند نقش به سزایی در اکشاف، تولید ذخایر هیدروکربوری، تشخیص پدیده های ساختمانی از قبیل گسل خوردگی، همچنین به تصویرکشیدن لبه های تغییرات چینه شناسی داشته باشد.
در این مقاله، نحوه به کارگیری شاخص های لرزه نگاری شیب، ضخامت، واقعی در تعیین جابه جایی برخی گسل ها در لایه ای مخزنی واقع در شمال شرق ایران ارانه می شود. همچنین جگونگی تهیه نقشه ضخامت،واقعی این افق مخزنی از روی نقشه نشانگر لرزه نگاری شیب، نقشه های عمقی، مورد بحث قرار می گیرد.در ادامه فایل مربوط به توضیحات بالا را میتوانید به رایگان دانلود نمایید .

(گروه آموزشی فرانفت)

دانشگاه نیو سوث ولز


دانشگاه نیو سوث ولز یک دانشگاه تحقیقاتی عمومی در استرالیا، واقع در حومه کنزینگتون در شهر سیدنی است که در سال ۱۹۴۹ تأسیس گردیده است. این مرکز علمی علاوه بر عضویت در گروه ۸ (دانشگاه‌های مطرح استرالیا)، دارای ۸ دانشکده بوده و به ارائه رشته‌های تحصیلی مختلف در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا می‌پردازد دانشگاه نیوسوث ولز٬ در کشور استرالیا قرار دارد و از سال ۱۹۵۸ میلادی تاکنون در حال فعالیت آموزشی است. سابقه طولانی این دانشگاه یکی از دلایل استقبال از آن به شمار می رود. این دانشگاه با پشتوانه مالی 1بیلیون دلاری خود نقش مهمی در صنعت واجرای پروژه های مختلف ایفا کرده است.

لینک دانشگاه 

http://www.unsw.edu.au

(گروه آموزشی فرانفت)

دانشگاه نیو سوث ولز
انتشار : ۱۵ مهر ۱۳۹۷

برچسب های مهم

داشگاه هریوت وات


  • این دانشگاه در سال های اخیر همواره در رتبه های اول و یا دوم برترین دانشگاه های ایالات متحده در رشته مهندسی نفت قرار داشته است. این دانشگاه دارای یک شعبه نیز در قطر است که در سال 2003 میلادی افتتاح شد. امکان تحصیل درمقاطع دکتری در این دانشگاه وجوددارد. علاوه بر ارایه مباحث تخصصی زمین شناسی، دانشجویان باید واحدهای مهندسی عمران، شیمی، سیستم ها و رایانه را نیز پشت سر گذارند.
  • براساس سیاست های آمریکا امکان پذیرش بصورت مستقیم وجود ندارد و از طریق غیر مستقیم نظیرکشور های امارات و کانادا اقدام نمود.
    البته این دانشگاه Qualification بالایی از دانشجوهاش طلب می کنه و به هر کسی بله نمی گه. دانشگاه آستین در رشته نفت نه تنها در آمریکا رتبه یک را دارد بلکه تو دنیا از بهترین ها در نفت محسوب می شود و مسئول Graduate در دپارتمان نفت این دانشگاه یک ایرانی نازنین است که به همه ایرانیها دوست دارد که کمک کند.
    بعضی از دانشگاههایی که رشته نفت در آمریکا در آنها تدریس می شوند Course حفاری ندارند مانند دانشگاه استنفورد و وایومینگ و... .
    برای همین هم در انتخاب این نوع دانشگاهها دقت لازم راداشته باشید.
    در ادامه میتوانید از طریق لینک زیر به دانشکده نفت دانشگاه تگزاس دستیابید.
    با فرانفت همراه شوید.
    http://www.pge.utexas.edu/

داشگاه هریوت وات
انتشار : ۱۴ مهر ۱۳۹۷

سکوی دریایی بلال


میدان نفتی بلال از میدان‌های نفتی ایران است، که در استان هرمزگان قرار دارد و در منطقه لاوان، در محدوده خلیج فارسمستقر می‌باشد. این میدان در نزدیکی آب‌های قطر واقع شده و شامل دو مخزن شناخته شده عرب و خاتیا است.

با استفاده از اطلاعات پتروگرافی و نگارهای پتروفیزیکی اطلاعات لازم جهت مدل‌سازی مخزن عرب فراهم شد. جهت انجام این مطالعه ابتدا اطلاعات لازم جمع آوری، دسته بندی و به فرمت‌های مناسب تبدیل شد. جهت مدل‌سازی ساختار مخزن، نقشه‌های هم‌تراز عمقی با اطلاعات انحراف چاه و نقاط ورودی چاه‌ها مطابقت داده شد.

در نهایت نقشه هم تراز راس سازند عرب به عنوان نقشه پایه وارد نرم افزار شد. پس از ساختن مدل سه بعدی ساختار زون‌های مختلف، نتایج تفسیر اطلاعات پتروفیزیکی به مدل ساخته شده وارد شد. با توجه به تمرکز اطلاعات تنها در ۵ حلقه چاه، نرم افزار به شیوه درون یابی این اطلاعات را به سایر قسمتهای مخزن تعمیم داده‌است و بر این اساس نقشه پراکندگی خواص پتروفیزیکی مخزن تهیه شد.

در نهایت میزان نفت در جا در هر زون و کل مخزن محاسبه گردید. بررسی حاضر نشان داد که مخزن عرب در این میدان در زون D بهترین کیفیت را از نظر نفت دهی دارد. میدان بلال در حال حاضر با ظرفیت کامل در دست تولید است و از زمان آغاز تولید اولیه از این میدان در ۱۲ بهمن سال ۱۳۸۱ تا پایان سال ۱۳۸۲، بیش از ۱۳ میلیون بشکه نفت به ارزش ۴۰۰ میلیون دلار تولید شده‌است.

میزان نفت در جای این میدان ۲۹۳ میلیون بشکه برآورد شده‌است که حدود ۱۱۷ میلیون بشکه آن قابل برداشت است. ضریب بازیافت از این میدان نیز برای یک دوره ۱۴ ساله حدود ۴۰ درصد اعلام شده‌است. عمق متوسط مخزن میدان نفتی بلال در حدود ۶۰۰۰ فوت و درجه نفت آن بسیار خوب و سبک و در حد API ۴۱/۶ است.

هم اکنون روزانه ۴۰ هزار بشکه نفت از ۵ حلقه چاه تولیدی در این میدان تولید می‌شود و به منظور حفظ فشار مخزن، ۵ حلقه چاه تزریقی برای تزریق ۵۰ هزار بشکه آب در روز به مخزن این میدان حفاری شده‌است. قرارداد اجرای طرح توسعه میدان نفتی بلال به روش بیع متقابل در سال ۱۳۷۸ با شرکت توتال منعقد شد و از اواخر سال ۱۳۸۱ به مرحله بهره برداری نهایی رسید.

کل هزینه‌های اجرای این طرح ۳۱۶ میلیون و ۶۷۵ هزار دلار اعلام شده‌است، که با توجه به تولید پیش بینی شده برای ۱۴ سال و تولید ۱۱۷ میلیون بشکه نفت با احتساب ۲۵ دلار برای هر بشکه، درآمد ناشی از فروش نفت خام به بیش از ۳ میلیارد دلار خواهد رسید. ایجاد فرصت شغلی مستقیم برای حدود ۱۲۰ نفر و فرصت شغلی غیرمستقیم برای یکصد نفر از جمله ویژگی‌های بهره برداری از طرح توسعه میدان نفتی بلال است.

(گروه آموزشی فرانفت)

سکوی دریایی بلال
انتشار : ۱۴ مهر ۱۳۹۷

برندگان نوبل فیزیک ۲۰۱۸ معرفی شدند



جایزه "نوبل" فیزیک سال 2018 به "آرتور اشکین"،"جرارد مورو" و "دونا استیرک‌لند"رسید.
به گزارش فرانفت، جایزه نوبل فیزیک امسال به طور مشترک به “آرتور اشکین”، “جرارد مورو” و “دونا استیرک‌لند” به خاطر نوآوری‌های انقلابی در حوزه فیزیک لیزری تعلق گرفت.
آرتور اشکین
“آرتور اشکین”(Arthur Ashkin) فیزیکدان آمریکایی در سال ۱۹۲۲ میلادی در نیویورک متولد شد. وی در سال ۱۹۶۰ میلادی کار خود را در حوزه نورهای لیزری آغاز کرد که منجر به اختراع “انبرک‌های نوری” در سال ۱۹۸۶ شد.
“انبرک نوری” یکی از ابزارهای علمی است که در آن از پرتو لیزر با قابلیت فوکوس بالا برای ایجاد نیروی جاذبه‌ یا دافعه استفاده می‌شود.
• از کاربردهای این ابزار می‌توان به “اندازه‌گیری خواص الاستیک DNA با نگه داشتن زنجیره‌هایی از مولکول‌ها و کشیدنشان”،” مطالعه خواص تولیدکننده نیرو در موتورهای مولکولی”، ” بازکردن پروتئین‌ها”، “مطالعه ذرات”، “انجام میکرو جراحی‌ها با ترکیب دیگر پرتوهای لیزری” و “اندازه‌گیری خواص غشاء نورونی” اشاره کرد.
• اشکین پیش از این در سال ۱۹۷۷ میلادی در حوزه “توسعه روش‌های خنک‌کردن و تسخیر اتم با لیزر” با “استیون چو” همکاری کرد که منجر شد “استیون چو” به همراه دو فیزیکدان دیگر جایزه نوبل فیزیک در سال ۱۹۹۷ را از آن خود کنند.
• وی تحصیلات دانشگاهی خود را در دانشگاه “کلمبیا” اغاز کرد و در همان دانشگاه تکنسین آزمایشگاه “پرتو” شد.
• اشکین با اتمام گذراندن “فیزیک ” در دانشگاه “کلمبیا” به دانشگاه “کرنل” رفت و در آنجا به مطالعه “فیزیک هسته‌ای” پرداخت.
• وی مدرک دکتری خود را از دانشگاه “کرنل” دریافت کرد و در آزمایشگاه‌های “بل” و شرکت تجهیزات مخابراتی آمریکایی ” لوسنت” مشغول به کار شد.
طی سال‌های ۱۹۶۰ تا ۱۹۶۱ وی در حوزه امواج “مایکرو ویو” به تحقیق پرداخت و پس از آن کارهای تحقیقاتی خود را در حوزه “لیزر” ادامه داد.
جرارد مورو
“جرارد مورو”(Gérard Mourou) فیزیکدان اهل فرانسه است که جایزه نوبل فیزیک ۲۰۱۸ را کسب کرد.
مورو در سال ۱۹۴۴ در فرانسه متولد شد.
وی در حوزه مهندسی برق و لیزر پیشگام است. وی به همراه ” دونا استیرک‌لند”(Donna Strickland) دیگر برنده نوبل فیزیک ۲۰۱۸، در حوزه اختراع تکنیکی به نام “CPA” کار کرد. این دو دانشمند به همین دلیل نیز “نوبل” را از آن خود کردند.
” CPA” تکنیکی برای ایجاد” لیزرهای پالسی ‌فوق‌ کوتاه” است.
مورو در سال ۱۹۹۰، مرکز “علوم نوری فوق سریع”(CUOS) را در دانشگاه “میشیگان” ایجاد کرد.
مورو تاکنون موفق به کسب جوایز مخلتلف و معتبر علمی شده است.

 

(گروه آموزشی فرانفت)

برندگان نوبل فیزیک ۲۰۱۸ معرفی شدند
انتشار : ۱۱ مهر ۱۳۹۷

برچسب های مهم

دانشگاه لیدز


باسلام امروز قصد داریم یکی از دانشگاه های مطرح در زمینه مهندسی نفت در قاره اروپا خدمت شما فرانفتی های عزیز معرفی نماییم:
دانشگاه لیدز،یک دانشگاه بین المللی است اما بی شک یک دانشگاه بریتانیایی هم محسوب میشود. با وجود دانشجویان و کارکنانی که از بیش از 140 کشور گرد هم آمده اند، به مکانی متمایز و پرتکاپو تبدیل شده است، آنها مشتاقند که هر کس با استقبال گرم و دوستانه به سبک یورک شایر، خود را در خانه اش احساس کند. به عنوان یک فارغ التحصیل از دانشگاه لیدز، چشم انداز شغلی روشنی دارید. فارغ التحصیلان لیدز در سراسر جهان به چشم میخورند، و بسیاری از آنها با توجه به زمینه تحصیلیشان، نقش عمده ای ایفا میکنند؛ از جمله دو نخست وزیرمغولستان و نامیبیا از فارغ التحصیلان این دانشگاه به شمار میروند.
دانشگاه لیدز (به انگلیسی: University of Leeds)،دانشگاهی درشهر لیدز انگلستان است. این دانشگاه یکی از بهترین دانشگاه‌های انگلستان و ۸۷ امین دانشگاه جهان طبق رنکینگ QS در سال ۲۰۱۵ می‌باشد.دانشگاه لیدز، یکی ازاعضای گروه راسل (دانشگاه‌های برجستهٔ پژوهشی انگلستان) و همچنین گروه ان۸ است. همچنین این دانشگاه، یکی از دانشگاه‌های انگلستان شناخته شده با نامرد بریک (آجر قرمز) است. سال هاست که شرکت های نفتی شل، بی پی، آپاچی و توتال به دنبال جذب فارغ التحصیلان این دانشگاه هستند. سطح بالای علمی این دانشگاه از عوامل این رویکرد است.
http://www.leeds.ac.uk
@fara_naft

(گروه آموزشی فرانفت)


فرا نفت اولین آموزشگاه مجازی صنعت نفت ایران

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما