محل لوگو

نظرسنجی سایت

چگونه با وب‌سایت فرانفت آشنا شدید؟

اشتراک در خبرنامه

جهت عضویت در خبرنامه لطفا ایمیل خود را ثبت نمائید

Captcha

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 4
  • بازدید دیروز : 131
  • بازدید کل : 580746

مصاحبه با احسان حمیدی دانشجوی مکانیک دانشگاه تورنتو


 

سلام وقتتون بخیر

سلام ممنونم در خدمتم

اولیه کم راجب رزومتون صحبت کنیم

معدل؟و نمره زبان؟ و ریکام

معدلم ۱۵.۲ بود و زبان هم ۹۳

ریکام هم از دکتر فتورائی و دکتر توحید خواه گرفتم

مقاله ای داشتین ؟

خیر

کار ازمایشگاهی چطور؟

بله، مدلسازس بافت رئولوژیک

به چندتا دانشگاه اپلای کردید؟

به ۷ دانشگاه که از دوتاش ادمیشن گرفتم

دانشگاه تورنتو و SFU

واز دانشگاهي كه درس ميخونيد وشهری که زندگی میکنید برامون بگید که چجوریه ؟

دانشگاه تورنتو یکی از ۲۰ دانشگاه برتر دنیاست، مفاد درسی بروز، جدیت در نمره دهی و سیستم اموزشی منسجم در ارتباط با صنعت ویژگی های مثبت دانشگاه هستند

مجموعا توصیه میکنم حتما اپلای کنن رفقا این دانشگاهو

راجب فاندتون اگر مایل هستین توضیح بدید

با هزینه شخصی درس خوندم

شرایط درسخوندن تو خارج از ایران سخت تره یا ایران؟

قطعا خارج از ایران سخت تره .نظام نمره دهی و فعالیت مستمر تحصیلی خیلی جدی تر و کارآمد تر و واقعی تره نمره گرفتن و دوام آوردن مثل ایران نیست نه اینکه بگم ایران خیلی سادس، خیر! ولی خارج از ایران علاوه بر سختی های مهاجرت نظام آموزشی هم جدی تر و در نهایت سختتره

تو این مدت که رفتید بزرگترین مشکلاتی که باهاش برخورد کردید چیا بودن؟

وقف دادن فرهنگی ، دوری از خانواده و تنهایی و تطابق درون آدم با فضای جدیدی که توش قرار میگیره بزرگترین چالشه. باعث میشه تو نتونی راحت زندگی کنی و همین دردهاست که آدم رو می‌سازه

اساتید چطورن؟از نظر علمی و اخلاقی

دانشگاهی که من توش تحصیل میکنم اساتید از نظر علمیخیلی برجسته اند و بار علمی بالایی دارن از نظر اخلاقی هم عموما حرفه ای هستند

اصلا چیشد که به فکر رفتن افتادید؟ و دلیلتون برای اپلای چی بود؟

من از دوران راهنمایی به واسطه‌ی برادر بزرگترم که از ایران رفته بود تصمیم به مهاجرت داشتم بخاطر اینکه یقین داشتم زندگی مستقل در یک جامعه دیگه که جز جهان اول حساب میشه و تحصیل در اونجا باعث رشد من میشه

چرا كانادا اپلای کردید؟اروپا یا آمريكا مدنظرتون نبود؟

کانادارو ترجیح میدم و در این شرایط حاضر به بقیه بچه هام پیشنهاد میکنم . بسیار مهاجر پذیره و اجازه ی کار و اقامت نسبت به آمریکا و اروپا بسیار راحت تره

ایا برمیگردید؟یا هدفتون بعد درس کار کردن توكانادا هست؟

قطعا به برگشتن فکر میکنم همونطور که گفتم علت اصلی مهاجرت برای من ساختن خودم بود به نحو اینکه بتونم بار بهتری رو به مملکت خودم اضافه بکنم قصدم اینه بعد از به دست آوردن یه تجربه کاری حرفه ای تو کانادا برگردم ایران و بتونم تاثیرگذار باشم و دردی رو درجامعه ام درمان کنمانشالله به امید خدا کمتر از ۱۰ سال آینده برمیگردم به کشورم

انشالله…

خیلی ممنون که وقت گذاشتین امیدواریم که روزبه روز موفق تر بشین

ممنونم لطف دارین

مصاحبه با احسان حمیدی دانشجوی مکانیک دانشگاه تورنتو
انتشار : ۴ بهمن ۱۳۹۷

گفتگو با سعید زندگان دانشجوی مهندسی هوافضا دانشگاه بولونیا


 

آقای سعید بزرگان دانشجوی مهندسی هوافضا از دانشگاه بولونیا ایتالیا هستن که در این مصاحبه راجع به کشور ایتالیا برای ادامه تحصیل و دانشگاهشون برامون توضیح دادن .

(متن مصاحبه ایشان از فایل صوتی برداشته شده به همین دلیل از زبان عامیانه استفاده شده است.)

سلام آقای سعید زندگان.وققتون بخیر

سلام ممنون وقت شما هم بخیر.

اول از همه بگید در چه رشته و دانشگاهی در حال تحصیل هستید؟

من در رشته مهندسی هوافضا دانشگاه بولونیا ایتالیا تحصیل میکنم.

راجع به رزومتون برامون بگید.

من مقطع کارشناسی را در دانشگاه امیرکبیر گذراندم و معدلم 14 بود و بعدش هم برای ارشد شرکت کردم که بعدا انصراف دادم و به ایتالیا اومدم.نمره تافلم هم 101 بود.من از یکی از اساتید ریکام داشتم.مسآله ریکام داشتن اینجوریه که شما از هر استادی میتونید ریکام داشته باشد مثلا ایشون شما را معرفی کنند و بیان کنند که با شما همکاری بشه.اما این مهمه که ریکام خوب باشه و در واقع یک بیان و نوشتار خوب داشته باشه.همچنین تعداد ریکام به تنهایی مهم نیست بلکه محتویات ریکام هم خیلی مهمه.

شما مقاله یا کار آزمایشگاهی داشتید؟

نه من مقاله نداشتم.این موارد بیشتر در دوره ارشد اتفاق میافته که همین الان بنده درگیرشون هستم.البته در دوره لیسانس هم موقعیت های خیلی خوبی وجود داشت که متاسفانه هم کوتاهی ما بود و هم دانشگاه که جذابیت کافی برای دانشجو ایجاد نمی شد اما اینجا شرایطی هست که جذابیت کافی برای دانشجو فراهم میشه.

به چند دانشگاه اپلای کردید؟

حدودا به 10 دانشگاه اپلا کردم که از 6-7تای انها ریکام گرفتم که 3تاشون هم ایتالیا بود که من طبق شرایط اونی بیشتر مدنظرم بود را انتخاب کردم.

راجع به دانشگاه فعلیتون لطفا توضیح بدید.

همانطور که قبلا گفتم دانشگاهی که من در آن تحصیل میکنم دانشگاه بولونیا هست که استایلی مشابه داشنگاه تهران دارد و مثل دانشگاه امیر کبیر نیست و در واقع یک دانشگاه جامع و کامل است.این دانشگاه همانطور که از اسمش پیدا هست در شهر بولونیا می باشدولی به دلیل وسعت زیاد کمپاس های آن را از هم جدا کردندمثلا کمپاس رشته هوافضا و مکانیک در شهر فولدیو است که در 65کیلومتریه بولونیا می باشد.این شهر نسبتا کوچک است و جمعیتی حدود 120 هزار نفر دارد.در کل شهر خوبیه و من راضی هستم.راستش نظرم اینه که وقتی شهر ها بزرگتر می شوند شرایط سخت تر میشه چون بیشتر سر آدما ها شلوغ میشه وهمچنین هزینه ها هم افزایش میابد.

اگر امکانش هست میزان فاندتون رو بگید.

فاند من حدود 5هزار یورو در سال است البته به همراه کنسل شدن شهریه دانشگاهم که حدودا 3هزارتا است.

چرا اروپا رو انتخاب کردید؟

شرایط زندگی در اروپا با آمریکا و کانادا خیلی متفاوت است.اینجا هزینه ها خیلی کمترهست مخصوصا در جنوب اروپا. در شمال اروپا هزینه ها بالاتر است و حتی به سه برابر هم می رسد ولی در ایتالیا و اسپاینا هزینه ها کمتر هستند.

شرایط درس خوندن در ایران سخت تر است یا خارج از ایران؟

چون من تجربه ارشد ایران رو هم داشتم فکر میکنم که شرایط خارج از ایران سخت تر هست چون حجم درس ها خیلی بیشتره مثلا اینجا هر ترم اگر 5-6 درس داشته باشه در ایران 3 درس دارد.که البته اینجا همه درس ها پروژه و تمرین خودشون رو دارند که منظور از تمرین هوم ورک های ساده نیست در واقع به اندازه یک پروژه درسی هستند.

برای رفتن چقدر هزینه کردید؟

من چون خدمت سربازی داشتم مجبور شدم حدودا 16-17ملیون برای سربازیم بزارم و حدود7-8 میلیون هم برای آزاد کردن مدرکم هزینه کردم و طبیعتا باید مقداری هم پول همراه خودم داشته باشم که حدودا 2-3 هزار یورو بود چون یه مدتی طول میکشه تا فاند به دستتون برسه و نمیشه که از اول روی فاند حساب کرد.

هزینه اپلای دانشگاهتون چقدر شد؟

هزینه ای که برای ادمیشن پرداخت کردم حدود 50 یورو بود که واریز کردم و ثبت نام شدم تا به موردم رسیدگی بشه.شهریه دانشگاه هم نزدیک 3هزار یورو در سال است.

اصلا چی شد که به فکر اپلای افتادید؟

راستش من اصلا از سطح دوره ارشد دانشگاه امیر کبیر خوشم نیومد و اینکه میخواستم مقداری از فضای ایران فاصله بگیرم چون به خاطر مسآله هایی که پیش میاد جو مناسبی حاکم نیست.همچنین مسآله کار هم بود.در ایران انقدر این موضوع را پیچیده کردند که دانشجو فکر میکنه که این همه درس مسخونه هیچ آینده ای نداره.

چرا به آمریکا و کانادا اپلای نکردی؟

اتفاقا این دو کشور خیلی مدنظرم بود ولی متاسفانه به ددلاین هاشون نرسیدم چون من یک مقداری در مضیقه وقت بودم و تافلم رو دیر دادند به خاطر همین مجبور شدم که آمریکا و کانادا را اپلای نکنم.ولی از اینکه به قاره اروپا اومدم خوشحال هستم چون دیدم روشن تر شد.شاید اولش شرایط کمی سخت باشد ولی با گذشت زمان بهتر میشود.شاید زبان انگلیسی مردم اینجا زیاد خوب نباشد ولی هستند افرادی که بتوانیم با انها ارتباط برقرار کنیم.

آیا بعد از اتمام تحصیل به ایران برمیگردی؟

بستگی به شرایط دارداگر شرایط برای کار و رفتار با انسانی که به خارج از کشور رفته و بعد از اتمام تحصیل بازگشته خوب باشد و همچنین احترام متقابل به عقاید متفاوت وجود داشته باشد برمیگردم.

به بقیه بچه ها پیشنهاد میکنید که اپلای کنند؟

بله حتما پیشنهاد میکنم البته بستگی به شخص هم دارد.خیلی از بچه ها هستند که از نظر درسی خیلی زرنگ هستند اما در شرایط دور از خانواده نمی توانند دوام بیاورند.اینجا جایی هست که از هر کشوری آدم هست؛آمریکا،ایرلند و حتی خاورمیانه.عادت کردن به آدم های متفاوت با طرز فکر متفاوت و حتی زبان متفاوت خیلی مهمه.خیلی از بچه ها فکر میکنند چون درسشون خوبه حتما اینجا موفق هستند اما درس فقط یکی از عوانل موفقست در اینجا هست.اینجا بچه ها خیلی باید مراقب خودشون باشن و در کل باید هوای خودشون رو داشته باشند.اینجا با ایران خیلی فرق داره.

اساتید اونجا چطور هستند؟از لحاظ علمی و اخلاقی.

بنده خودم راضی هستم.شاید یکی دوتا استاد باشند که رفتار مناسبی ندارند ولی اکثرا از لحاظ رفتار خوب هستند.از لحاظ علمی هم متفاوت هستند.یک سری از اساتید واقعا باهوش و خوب هستند.البته دانشگاه بولونیا با چند دانشگاه دیگر هم ارتباط دارد که تعدادی از اساتید هم از آنجا میایند که خوب هستند مثلا با دانشگاه دلف و KTHارتباط دارند.دانشگاه ما یک ارتباط مستقیم با دانشگاه KTHدارد که می توانند دوالدی گیری داشته باشند که البته خود من در ثبت نام این مورد دچار مشکل شدم.

رفتار مردم چطوره؟

مردم ایتالیا مثل مردم ایران خیلی گرم هستند.ایتالیا چون خیلی مهاجرپذیر است فرهنگ رفتار با مهاجر را خیلی بیشتر دارند ولی باز ممکن است مشکلاتی وجود داشته باشد که خیلی کم است.اینجا برای دانشجو احترام زیادی قایًل هستند مخصوصا اگر متوجه شوند که دانشجو رشته هوافضا هستی.

به نظرتون میشه در دوران تحصیل پس انداز کرد؟

بله میشه ولی انقدر زیاد نیست که بشه بهش گفت پس انداز.به نظرم اینجا فقط مسآله درس خواندن نیست و همراه با آن باید خوش گذروند.باید به کشور های اطراف رفت و دید چون فاصله کشورهای اطراف اینجا مثل فاصله ی استان های ایران است مثلا از اینجا تا اتریش،آلمان و اسپانیا.برای مثال از اینجا تا مادرید با هواپیما کمتر از 2 ساعت است.همچنین بعد از یک ماه ویزا شنگن میشه و به خاطر همین در فرودگاه ها پاسپورت چک وجود ندارد.

خیلی ممنون از وقتی که گذاشتید.موفق باشید.

ممنون از گروه خوبتون

گفتگو با سعید زندگان دانشجوی مهندسی هوافضا دانشگاه بولونیا
انتشار : ۴ بهمن ۱۳۹۷

مصاجبه با دانیال عقیلی دانشجوی مهندسی مواد دانشگاه پارما ایتالیا


 

سلام. با هفته دوم از گفت و گوی برتر در خدمتتان هستیم. این بار قصد داریم با آقای دانیال عقیلی صحبت هایی رو داشته باشیم. با ما همراه باشید.

سلام اقا دانیال. وقتتون بخیر.

سلام ممنون

اگه موافق باشید بریم سراغ سوال اولمون.راجع به رزومتون هرچیزی که فک می کنید لازمه، بگید.

خب من 3 ترم دانشجوی مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه امیرکبیر بودم.

در حال حاضر هم در دانشگاه پارما در ایتالیا مهندسی مکانیک گرایش ساخت و تولید می خونم.

از کار هایی که کردید و می کنید و همچنین نرم افزار هایی که بلدید برامون بگید.

من تدریس یار درس جبر خطی بودم و در حال حاضر تدریس یار درس ترمودینامیکم. همچنین به نرم افزار های solidworks و Simulink تسلط کامل دارم.

معدلتون چند بود؟ و آیا مدرک زبان هم دارید؟

من معدل دیپلم 19.46 بدون هیچ ریکامی اپلای کردم. و به زبان ایتالیایی تسلط کامل دارم.

به چند دانشگاه اپلای کردید؟

به 3 دانشگاه از ایتالیا اپلای کردم.دانشگاه پارما امکانات زیادی در زمینه ی مکانیک دارد. از جمله دو آزمایشگاه تخصصی و قرار داد های exchange با دانشگاه هایی از آمریکا و اروپا.

پارما چجور شهریه؟

شهر پارما شهر نسبتا کوچک و آرامی هست و البته بسیار منظم.

حالا چرا ایتالیا رو انتخاب کردید؟

به دلیل آشناییم با ایتالیا و این که این کشور در زمینه تحصیل من بسیار قوی هست، انتخاب کردم.

شرایط تحصیل توی ایتالیا چه تفاوت هایی با تحصیل توی ایران داره؟

خب نمی تونم بگم شرایط درس خوندن در ایران سخت تره یا ایتالیا. ولی می تونم بگم که نوع امتحان گیری در ایتالیا سخت تره. چون همه امتحان ها در دو مرحله کتبی و شفاهی برگزار

میشه که اوایل منو خیلی به زحمت انداخت.

این جا چه سختی هایی داشتید؟

به جز سختی هایی که اوایل در درس خوندن داشتم و فشاری که بهم اومد، مشکل دیگه ای نداشتم.

چقدر هزینه کردید برای اپلای و سفرتون؟

راستش دقیق یادم نیست اما فک کنم تقریبا 15 تا 20 میلیون. البته بدون سربازی چون معاف بودم.

آیا صحبتی دارید که دوس داشته باشید همه بدونن و یا پیشنهادی که به دانشجوهای دیگه کمکی بکنه؟

بله، به نظر من اپلای باید با برنامه باشه چون اگه هدف فقط کمی آزادی بیشتر باشه، بعد از 2 ماه ازادی، همه چی یکنواخت میشه و آدم به روزمرگی دچار میشه. کلا بدون هدف خیلی کسل کننده خواهد شد.

بسیار عالی. خیلی ممنون از وقتی که گذاشتید. موفق باشید

خواهش میکنم. همچنین.

 

مصاجبه با دانیال عقیلی دانشجوی مهندسی مواد دانشگاه پارما ایتالیا
انتشار : ۴ بهمن ۱۳۹۷

مصاحبه با بیژن پیک دانشجوی مهندسی معدن دانشگاه نوادا


 

سلام.اولین مصاحبه ی فرانفت رو اختصاص دادیم به آقای بیژن پیک محصل در رشته مهندسی مکانیک سنگ در دانشگاه نوادا.با ما همراه باشید و سوالاتتونو از بخش نظرات با ما در میون بگذارید.

سلام آقا بیژن، خوب هستید؟

-سلام ممنون سلامت باشید.

بدون وقفه بریم سراغ سوال هامون.یکمی از روزه و تحصیلاتتون بگید برامون بگید.

-خب من کارشناسیمو مهندسی معدن دانشگاه امیرکبیر خوندم.گرایشم مهندسی مکانیک سنگ بود.

-معدلم کلم 15.26 بود و اگه بخوام از دوران کارشناسی بگم، تدریس یار درس ترمودینامیک بودم.دو تا مقاله کنفرانسی داشتم و دوتا هم ISI هم زمان با کار های اپلای انجام دادم.

-انواع نرم افزار های معدنی رو هم کار کردم. مثل datamine، Flac ، gemcom و… البته وقتی که اپلای کردم توی روزمه همشونو ذکر کردم.

از زبان برامون بگید.

نمره تافل 102 گرفتم و GRE 304.

فعالیتی غیر از این چیزایی که گفتی بازم داشتی؟

-ترم های اول کارشناسی توی شورای صنفی و انجمن علمی هم فعالیت داشتم.البته سال آخر دبیر انجمن علمی شدم. و همین طور دبیر اتحادیه انجمن های علمی مهندسی معدن کشور، که با دانشگاه های معدنی تاسیسش کردیم(زیر نظر وزارت علوم) البته به کمک دوستم احسان آزاد.

سابقه کاری هم داشتید؟

-تو یه شرکت مشاور ناظر آزمایشگاه مکانیک سنگ بودم.پروژه هم کاملا آزمایشگاهی بود که خودم از معدن نمونه گرفتم و روش ازمایش انجام دادم.

خیلی هم عالی.از چند دانشگاه و چه کشور هایی در خواست کردید؟

-7 دانشگاه از آمریکا، یکی از انگلیس و یکی هم کانادا.

توصیه نامه از اساتید چی؟داشتید؟

از همه ی اساتید رشته ی معدن ریکام گرفتم البته یکی دوتاشون تو زمینه اکتشاف و استخراج بود.

وضعیتت اونجا چجوریه؟چیکارا می کنی؟

بخوام از این جا بگم، من هم TA هستم . هم RA. اینجا همه چی خیلی سطح بالاست. و البته بهتر و راحت تر.

کار زیاده و باید خیلی سخت کار کنم ولی از جایی که هستم خیلی راضی ام.

از خود دانشگاه بگو.

اگه بخوام با جزئیات بگم، دانشگاه نوادا رینو، بهترین دانشگاه برای مهندسی معدن در کنار دانشگاه های کلرادو اسکول اف ماین(Clorado school of mine) و یوتا هست.

علت هم اینه که دیگه معادن زغال سنگ داره تموم میشه. پس همه دارن به معادن فلز روی میارند. و نوادا یکی از بهترین ایالت ها برای معدن هست و 24 معدن فلز پایه وجود داره.

در واقع آمریکایی ها میدونن چجوری از تکنولوژی استفاده کنند.

یکمی بیشتر توضیح بده.

ببینید شرایط درس خوندن اینجا اصلا قابل مقایسه نیست.استادا جوری درس میدن که حتما به کار میاد.استادا با نهایت تلاش سعی می کنن همه ی نیاز های اون درس رو به ما یاد بدن.چون وظیفه ی خودشون می دونن. بعلاوه این که، این جا تعهد کاری مهم ترین چیزه و همین طور اینجا قوانین سفت و سخت اجرا میشه و همه تابع هستند همه!

از هزینه ها برامون بگید. چقدر هزینه کردید تا برسید اینجا.

  • سربازی 22.5

  • مدرک کارشناسی 8.5

  • بلیط 3 تومن

  • هزینه اپلای و آزمون ها و ویزا هم فکر کنم 10 تومن.

سخن نهایی

بچه های برای آزادی بیشتر اپلای نکنن! واقعا به فکر ایندشون باشن و با برنامه تصمیم بگیرند. راستی من اینجا با غذا ها مشکل داشتم واسه همین یاد گرفتم آشپزی کردنو. یعنی می خوام بگم اینجا هم مشکلات خاص خودشو داره.

و این که رتبه و چیزایی که تو سایت ها نوشتن خیلی مورد اعتماد نیست. مهم اینه که می خواهید بعد فارغ التحصیلی چیکار کنید؟

یه سوال دیگه. ناامنی هایی که میگن تو آمریکا هست چجوریه؟

( در حالی که می خندد) نه بابا این حرفا چیه؟!

خیلی ممنون از وقتی که گذاشتید. موفق باشید.

شما هم موفق باشید. خداحافظ

 

مصاحبه با بیژن پیک دانشجوی مهندسی معدن دانشگاه نوادا
انتشار : ۴ بهمن ۱۳۹۷

خرید کتاب زمین شناسی نفت


به نام خدا

با سلام به دانشجویان عزیز

در این مطلب آموزشی یک کتاب بسیار عالی ، کامل ، جامع  از جناب محمد حسین گندم گون و مهدی گندم گون مربوط دردرس زمین شناسی نفت را برای شما آماده کرده ایم . این کتاب که اخیرا به چاپ رسیده یک منبع  عالی محسوب شده و با مطالعه آن به تسلط لازم در درس زمین شناسی نفت خواهید رسید.

 

 

تسلط لازم به سوالات و مفاهیم اساسی این درس پیدا خواهید کرد.

مصاحبه با پوریا محرابی دانشجوی مهندسی مکانیک دانشگاه ubc کانادا


 

سلام این هفته سراغ آقای پوریا محرابی رفتیم. با ما همراه باشید.
سلام آقای پوریا محرابی خودتونو معرفی کنید.

سلام خدمت شما و سایت فرانفت . بنده پوریا محرابی هستم. در مقطع کارشناسی مهندسی هوافضا رو با مهندسی مکانیک دو رشته ای کردم.ورودی سال
93 کارشناسی ارشد مهندسی هوافضا دانشگاه شریف- وورودی سال
2016 مهندسی مکانیک، دانشگاه بریتیش کلمبیا.

از رزومه کاری و تحصیلیتون بگید لطفا.

معدل 18.20 نمره زبان 97 . از اساتید کارشناسی توصیه نامه گرفتم،مقاله ای نداشتم و تنها برای پروژه لیسانسم مدت کوتاهی توی آزمایشگاه کار کردم. دو دوره سه ماهه هم در گروه مپنا )توربین سازی توگا(
کارآموز بودم.

به چند دانشگاه اپلای کردید؟لطفا از دانشگاه و شهر محل تحصیلتون توضیح بدید.

تنها به همین دانشگاه اپلای کردم
دانشگاه بریتیش کلمبیا دو تا campus داره ، Vancouver campus & Okanagan campus
Okanagan campus توی شهر Kelowna هست . هر دو شهر جزو خوش آب و هوا ترین نقاط کانادا هستند. هرچند هزینه زندگی توی هر دو شهر گرون محسوب میشه. هر دو Campus از نظر رنکینگ و امکانات کاملا برابر هستند و سیاست دانشگاه اینه که این برابری رو تا حد امکان محقق کنه . پردیس اکاناگان به سرعت از نظر تعداد دانشجو و عضا هیئت علمی رو به رشده و همینطور شهر Kelowna قراره بزودی جزو هاب های اقتصادی و IT کانادا بشه. بسیار جای زیبایی هست از نظر طبیعت ، تابستون های گرم و زیبای داره و برای ورزش های آبی مقصد خیلی از گردشگر هاست ، همینطور در فصل زمستان یکی از مقاصد اسکی و ورزش های زمستانیه.

لطفا در صورت امکان میزان فاندتونو بگید.

مقدار معقول فاند برای دوره کارشناسی ارشد و دکترا بین 18 تا 22 هزار دلار در ساله که البته یه چیزی در حدود 5 تا 8 هزار دلار به اون بخاطر TA باید اضافه بشه.

هزینه اپلایتون چقدر شد؟

برای اپلای جز هزینه امتحان تافل و ترجمه مدارک و بلیط هزینه خاص دیگه ای نکردم.

هدفتون از انتخاب دانشگاه خارجی برای ادامه تحصیل چه بود؟

همیشه دنبال کسب یه تجربه کار یا تحصیل بین المللی بودم ، به همین دلیل فکر کردم که گذروندن دوره کارشناسی ارشد توی یه دانشگاه خارج از کشور میتونه فرصت خوبی برای کسب این تجربه باشه و من رو برای اهدافی بزرگتر آماده کنه.

چرا کانادا رو انتخاب کردید؟

برای اپلای کانادا یکی از بهترین مقاصد محسوب میشه، سیستم آموزشی و سطح کیفی دانشگاه ها جزو بهترین ها در دنیا هستن، برای افراد با استعداد ارزش خاصی قائل هستند. در کل برای انسان ها صرف نظر از نژاد و دین و رنگ ارزش خارق العاده ای قائل هستن. بسیار جامعه با اخلاقی دارند و رمز موفقیت خودشون رو تنوع در افراد جامعه میدونن. در کل میتونم از اینجا به عنوان سرزمین موقعیت ها یاد کنم.

خیلی ممنون از وقتی که گذاشتید.

خواهش میکنم.

مصاحبه با پوریا محرابی دانشجوی مهندسی مکانیک دانشگاه ubc کانادا
انتشار : ۴ بهمن ۱۳۹۷

مصاحبه متنی با محمد نژادعلی دانشجو مهندسی نفت دانشگاه Stavanger نروژ


لطفاً خودتون رو معرفی کنید و یه توضیح درباره رزومتون بدید؟

بسم الله الرحمن الرحیم، من کارشناسی رو رشته مهندسی نفت دانشگاه شریف بودم.معدلم 17.26 بود و نمره زبانم ۱۰۵ تافل بود. ریکام تقریبا از همه استادهای دانشکده داشتم منتها برای دانشگاهی که پذیرش گرفتم فقط یه دونه ریکام کاغذی از استاد راهنما رو فرستادم.مقاله کنفرانسی هم یه دونه داشتم ولی چون تاریخش برای بعد از تاریخ اپلای بود، توی رزومم نذاشتم، که یک مقاله خارجی بود. یه سری مدارک غیر مرتبط هم در رزومم بود که مقاله بی ربط هم داشتم، یادم نیست اون رو به رزومه الصاق کردم یا نه. یک مدال نقره المپیاد ریاضی هم داشتم که فکر می کنم اون برای خارجی ها بی ربط بود و بنیاد نخبگان و استعدادهای درخشان که به رزومه اضافه می‌کنند.

 

به چند دانشگاه اپلای کردید؟

 

من برای ۶یا۷ تا از دانشگاه های خوب آمریکا در حوزه نفت اپلای کردم مثل Texas at Austin، A&M و Stanford منتها پذیرش نگرفتم،برای دانشگاه DTU دانمارک اپلای کردم و پذیرش گرفتم اما برای دانشجو های خارج از اتحادیه اروپا شهریه داشت که خوب من مایل نبودم شهریه بدم و اونو نرفتم، دانشگاه NTNU در نروژ پذیرش نداد، ولی Stavanger در نروژ پذیرش داد و من اومدم Stavanger .

 

لطفاً از دانشگاهی که درس میخونید برای ما بگید.

 

دانشگاهی که اینجا داریم درس میخونیم با محوریت رشته نفت و صنعت نفت تاسیس شده چون میشه گفت اینجا یه جورایی خوزستان نروژ هست، عمده سکوها، پلتفرم ها و فیلدهای نفتی اینجا هستند، دانشگاه رو هم اگه بخوایم معادل‌سازی کنیم معادل با دانشگاه نفت اهواز هست.

 

اگر امکانش هست لطفاً درباره فاند تون به ما بگید.

 

اینجا شهریه نداره اما از اونجایی که شهریه نداره برای مستر فاند نداره، منتها شما میتونید به عنوان TAship (تدریسیار)و RAship و انواع و اقسام دستیارها کار کنید اینجا، مثلا من الان در 2 درس TA هستم که حدود ۵۰ درصد هزینه‌ها را پوشش میدهد.

 

درباره شهری که زندگیمی کنید (Stavanger) هم لطفاً بگید.

 

یه شهر کوچیک با جمعیت حدودا ۱۵۰ هزار نفردر ساحل غربی نروژ هست،سبک زندگی شان به صورت اسکاندیناوی هست، خیلی گرم نیستند ولی خب ویژگی مثبتی که دارند اینه که خیلی نژاد پرست نیستند، در واقع در اسکاندیناوی بهترین جایی که از حیث اجتماعی میتونيد بياين اینجا هست.

 

شرایط درس خواندن در خارج از کشور سخت تر یا ایران؟

خوب من یک سال در دانشگاه مدرس یه نصف ارشد خوندم و این باعث شد یه مقدار با مستر ایران و اینجا آشنا بشم..فکر می‌کنم از نظر تحصیلی فشار روی دانشجو اینجا کمتره . دانشجو دستش بازه و اگه بخواد قوی کار کنه با خودشه و اگه میخواد ضعیف کار کنه باز هم با خودشه، یه جورایی میشه گفت آزادترهست دانشجو ولی خب به تبع نتایج بهتری میشه در ایران گرفت یعنی اگر بخوایم به طور نرمال بررسی کنیم در همان دانشگاه مدرس، عمده دانشجویان مقاله داشتند، منتها یک مقاله کنفرانسی نتیجه ایده عالی برای دانشجویان مستر اینجا هست. بنابراین میشه گفت اگر منفعل باشی ایران خیلی بهتره ،درسا اینجا ساده تره و نه تنها این جا بلکه، من تو کل اتحادیه اروپا از دوستان هم رشته ایم پرسیدم میگن اینجا آنچنان سطح پایین نیست و سطح بالاست ولی خب من وقتی با ایران مقایسه می‌کنم می‌بینم واقعا سطح پایینه یعنی ایران سخت تر هست دروس. اساسا دسترسی سخت افزاری، زیرساختی و آزمایشگاهی اینجا بهتره ولی خب کاری که من اینجا انجام میدم مرتبط با کامپیوتر هست برای همین خیلی فرق نمی‌کرد که اینجا باشم یا اونجا باشم، در واقع سختیش یه جورایی میشه گفت، یکسان هست.

 

 

در این مدتی که رفتیم با چه سختی ها و مشکلاتی روبرو شدین؟

 

خب این خیلی کلی هست و من مایلم سختیهای تحصیلی رو بگم چون در سایر زمینه ها بستگی به شخصیت فرد داره، منتها به عنوان مثال برای پیدا کردن یک سوپروایزر خوب، اینجا یک سختی بود که من داشتم که خوشبختانه با یک استاد رومانیایی به توافق رسیدم و یک پروژه خوبی رو شروع کردم. مثال بزنم، اساتید نروژی بهترین گزینه ها نیستند چون سیستم اینجا سوسیال هست و سیستم سوسیال انگیزه و پویایی رو از مردمش گرفته و و خیلی با انگیزه کار نمی کند، برای همین نتایج درجه یکی هم نخواهند گرفت، همانطور که گفتم با یک استاد غیر نروژی و میشه گفت بیشتر درارتباط با صنعت و با پروژه زنده تر، تونستم خوشبختانه ارتباط بگیرم، این یکی از سختی هایی بود که من اینجا تجربه کردم اما از سختی های دیگه اگه بخوام بگم، شما اگر بخواهید اینجا اقتصادی‌ زندگی کنید، یکم دستتون بسته تر هست مثلا شما در ایران میتونید به راحتی توی سلف دانشگاهتون غذا بخورید که سوبسید داره اما اینجا قیمت‌ها گرونتره و شما میتونید غذاتونو از خونه بیارین، همش به خودتون بستگی داره یا جامعه‌ای که اطرافتون هست، محدودترهست مثلاً از شهر بزرگی مثل تهران به یه شهر کوچکی مثل Stavanger میاین. یه تبع افراد دوروبرتون کمتر میشه ولی باز هم به شخصیت خود شما بستگی داره، من وقتی از ایران اومدم اینجا خیلی راحت تو پرواز نشستم و اومدم اینجا و درسامو شروع کردم و اصلا حس غربت نداشتم و واقعاً مشکل عمده ای که منو به خودش درگیر کنه اصلا نداشتم.

 

زمانی بوده که پشیمون بشید.

 

نه، حقیقتا زمانی نبوده که پشیمون بشم. من یک سال در دانشگاه مدرس درس خونده بودم با سوپروایزم رابطم خیلی خوب بود و معدلم نزدیک ۱۹ بود. روی مقاله هایی کار می کردم که به نظرم اگر این روند ادامه داشت، میتونستم در مقطع ارشد دو یا سه تا مقاله خوب در مجله چاپ کنم.وقتی که شما مسیرروانتخاب میکنید، همیشه مصائب و مزایای اون پیش روی شما میاد. منتها تا اینجای کار همه چی خوب پیش رفته، میشه گفت که بهش بعضا فکر کردم اما فکر نمیکنم لحظه‌ای بوده باشه که حتی پشیمون بشم.

 

چقدر برای اپلای هزینه کردید؟

 

حدود 100 هزار کرون که باید برای گواهیه مالی به حساب یکی از بانک های نروژ میذاشتیم. اگر کرون را 1500 در نظر بگیریم، الان میشه 150 میلیون که این مقدار بیشتر است چون کرون الان بیشتر از 1500 هست و اون مبلغ هم از 100 هزارتا بیشتر است. حدود 22 یا 23 میلیون اون موقع وثیقه ی سربازی بود که نمیدونم الان چقدر هست.من معافیتم تحصیلی بوده که ناچار بودم اینو بپردازم. 10 میلیون هزینه ی آزادسازی مدرک در شریف و 5 میلیون هزینه ی جریمه ی یک سال تحصیل که در دانشگاه مدرس داشتم. حدود 10 میلیون هزینه ترجمه مدرک، هزینه سفارت و بلیط بود. جمعا من 100 میلیونِ وقت هزینه کردم که الان فک میکنم خیلی بیشتر از این باشه. هزینه یapplication (درخواست نامه) رو یادم نیس و در سایت دانشگاه باید چک کنید، فکر میکنم که مجانی بود.

 

اصلا چی شد که به فکر رفتن افتادید.

 

خب شما وقتی که توی شریف باشید پیش فرض رفتن هست، اگه اینطور نباشه و به فکر رفتن نباشید این سوال موضوعیت پیدا میکنه، منتها برای شخص من این سوال مهمیه. من برنامم گرفتن مدرک معتبر خارجی در یکی از دانشگاههای خارجی بود که یکی از مراحلش میتونه این باشه که خب من مستر رو در یکی از دانشگاه های معتبر خارجی بخونم که پله ‌ای باشه برای برای یک ترقی بهتر به یک دانشگاه بهتر برای PhD .

 

چرا نروژ اپلای کردید.

 

با توجه به رشته من یه مقدار محدودیت در دانشگاه و کشورها بود چون که همه دانشگاه‌ها و کشورها این رشته را به عنوان یک رشته تحصیلی ندارند. آمریکا بود که به خاطر تحریم ها نمیشه رفت. کانادا بوده که آینده‌ی درخشان نفتی نداره، از اونجایی که پروژه هاشون زیاد مرتبط با نفت سنگین نبود و افق قیمتی نفت همچنان قیمت بالایی رو نشون نمیده پس کانادا حذف شد .انگلیس و استرالیا شهریه ها خیلی بالا است و به راحتی شما برای مستر فاند نمی‌گیرید. بقیه کشورهای اروپایی و نروژ میموند. هلند کشور خوبی بود ولی خوب من اپلای نکردم ولی فکر کنم اون هم شهریه داشت ولی اگر میشد، اون هم گزینه ی خوبی بود. دانمارک رو گرفتم ولی خوب اون هم شهریه داشت، نرفتم. نروژ در قیاس با آلمان و اتریش و ایتالیا خیلی از حیث مدرک بهتر بود. بنابراین گزینه‌ای که انتخاب کردن بهترین گزینه بین گزینه های موجود بود.

 

آیا پیشنهاد میکنید که بچه‌ها اپلاي کنند؟

 

خوب من برای کسی نسخه نمی پیچم، اما به طور کلی بگم، اگر فکر میکنید شرایطتون مثل من هست، من ميگم كه اپلای بکنید.

 

 

لطفاً هرچی که فکر می کنید به درد بچه ها میخوره و ما از شما نپرسیدیم رو بگید.

 

یکی از چیزهایی که همیشه از من میپرسن، هزینه ی زندگی هست و همونطور که گفتم ۵۰ درصدش با تدریسیاری پوشش داده میشه، اما این که هزینه ی زندگی چقدر میشه؟ شما اگر بخواین یک لایف استایل متعادلی داشته باشید، باید روی 6۰۰ یورو یا حدودا 6 هزار کرون حساب کنید. زندگی با این مبلغ خیلی ایده‌آل و درجه یک نخواهد بود یعنی نه خیلی ساده و نه خیلی سخت. برای یک لایف استایل متعادل، میشه همه هزینه ها رو با این مبلغ پوشش داد.

یه نکته ای که به اعتقاد من خیلی مهمه اینه که خب، شما درباره ی اپلای میپرسید، خب من در جوابش میگم که شاید حداقلش اینه که باید در رابطه با این فکر کنیم. به اعتقاد من نمیشه بداهه نتیجه گرفت که حتما باید اپلای کرد و از این کشور رفت. اینجا هم مشکلات خودش رو داره، یکی از ساده ترین چیزا اینه که شما از حیث اقتصادی خودتونو در حالت بیمه نمیبینین، منتها خب این شرایط برای حتی نروژ که یکی از بزرگترین صندوق ذخایر ارزی دنیا رو داره، هم هست. یعنی اینها سیاستمداراشون خیلی آینده ی اقتصادی کشور رو از حیث اشتغال و با توجه به اینکه با محوریت نفت هست کشورشون، خیلی خوب نمیبینند. حالا ظهور اقتصادی مثه چین داره کل دنیا رو تحت تاثیر قرار میده یعنی اینجا هم بیکاری هست، اینجا هم نگرانی نسبت به آینده داره بیشتر میشه. من نمیگم مردمشون خیلی به این فکر میکنند چون به اون صورت اقتصادشون سیاست زده نیست و اقتصادشون نا آرامیه عجیب و غریبی نداره، منتها اینجا هم این مشکلات هست، حالا مشکلات اجتماعیش به جای خود اینکه به راحتی نمیشه ارتباط برقرار کرد با مردمان اینجا. توی این شهر حدود 700 یا 800 ایرانی زندگی میکنند که خب عدد خیلی بزرگی هست و کسر بزرگ اینها هم بخاطر اینکه نفتی بودن و آمدن اینجا و در دوران طلایی نفت اومدن کار گیر آوردن . منتها من همه ی 700 یا 800 نفر رو نمیشناسم اما افرادی رو که میشناسم، عمدتا با همین جامعه ی ایرانیا هستن یعنی به راحتی با جامعه ی اینجا ارتباط برقرار نکردند. خب حالا شما جامعتونو محدودتر کنید ، آیا این نمیارزه یا میارزه. من با خیلیا که صحبت میکنم که انواع و اقسام آدم ها رو شامل میشدند، خیلیاشون نروژ رو به عنوان جایی که دراز مدت بشه زندگی کرد نمیبینند و خیلیاشون میگن میخوان خودشونو باز نشست یا بازخرید کنند و برگردند ایران. خلاصه اینجا حلوا پخش نمیکنند. شما اگه بیاین اینجا یه سری مسائل و صورت مسائل پاک میشه، منتها مسائل جدید ساخته میشه، شاید کوچکتر، منتها همچنان مسائل هستند. زندگی simpleتر هست،simple نه به معنای ساده، یعنی پیچیدگیش همش حذف شده اما ذهن میتونه مسائل عجیب و غریب دیگه واسه خودش طرح کنه. Simple به معنای آسوده نیست یعنی basic شده و ساده ترشدن زندگی. این کلیتی بود که به اعتقاد من لازم بود که بگم.

مصاحبه متنی  با محمد نژادعلی دانشجو مهندسی نفت دانشگاه Stavanger نروژ
انتشار : ۲۸ دی ۱۳۹۷

برچسب های مهم

پژوهش‌های بنیادی و کاربردی فناوری چاپ سه بعدی (3DP) در مطالعات میادین نفتی


فناوری چاپ سه بعدی (3DP) یک روش سریع و مقرون به صرفه برای تولید و تکرار طرح‌های پیچیده با حداقل خطا می‌باشد که می‌تواند در اجرای آزمایش‌های تکرار پذیر بدون تخریب نمونه‌های سنگ به کار رود. نمونه‌های چاپ شده می توانند جایگزین نمونه‌های سنگی مانند مغزه‌ها و پلاگ‌ها شوند و به طور بالقوه شبیه سازی‌های عددی را تایید و اندازه گیری‌های آزمایشگاهی موجود در مورد تغییرات ویژگی‌های فیزیک سنگی در مقیاس زمان زمین شناسی را تکمیل کنند.

سخنرانان:

مهندس مهدی گندم گون

مهندس محمد حسین گندم گون

- برای شرکت در رویداد به سایت فرانفت مراجعه فرمایید./

 

راهکارهای کاربردی برای دانشجویان خوش خواب


در این مقاله، چند راهکار پیشنهاد میشود

 

که توصیه میکنیم آن ها را در صورت امکان، انجام دهید

 

شامتان را دیر وقت نخورید. چون فرایند هضم شام زمان میبرد و از طرفی، شامتان نبایستی وعده ای سنگین و پر چرب باشد.

 

برنامه ریزی مشخصی داشته باشید که ساعات خواب و بیداری تان به صورت منظم و طبق یک سیکل خاص باشد

 

تبصره: با اینکه خیلی از دانشجویان عادت دارند که شب ها مطالعه کنند و میگویند که شب ها گیرایی مان بیشتر است، توصیه میکنم که سعی کنید زودتر بخوابید.

♦ توصیه میکنم خواب بعدازظهری نداشته باشید.

 

چون یکی از دلایل اصلی همین شب بیداری ها، احساس کسلی و بی رقمی در هنگام بعدازظهر ها و غروب ، به علت همین خواب بعدازظهری است

 

اگر اهل خواب بعدازظهری میباشید، این مقدار را به ۳۰ الی ۴۵ دقیقه کاهش دهید و رفته رفته آن را حذف نمایید.

 

و به جای آن، شب ها زودتر بخوابید تا بدنتان، حالت مکانیزم طبیعی خود را حفظ کند

 

سعی کنید که سیستم بیولوژیک بدنتان را به‌ مطالعه و اجرای برنامه مطالعاتی روزانه در روز و استراحت و خوابیدن در شب عادت دهید. زیرا که بهترین زمان‌های مطالعه، در طول روز است و هنگام شب، بهترین زمان برای استراحت و آرامش مغزتان است. هیچ خواب بعدازظهری نمیتواند جایگزین خواب شب شود.

اگر در هنگام صبح و همچنین در بعدازظهر نمی توانید به سادگی بیدار شوید، توصیه میکنم این روش پیشنهادی را انجام دهید :

 

آلارم تلفنتان را در ۳ بازه ، به فواصل ۴ الی ۵ دقیقه ای تنظیم نموده و در جایی با ارتفاع بلند و به فاصله ی ۲ الی ۳ متر از خودتان ، قرار دهید

 

و یا از الارم دو تلفن همراه به فواصل زمانی معین استفاده کنید

 

و همچنین از یکی از اعضای اتاق یا خانواده تان بخواهید که علاوه بر آلارم تلفن، شما را بیدار کند.

 

گروه آموزشی فرانفت

راهکارهای کاربردی برای دانشجویان خوش خواب
انتشار : ۱۷ آذر ۱۳۹۷

برچسب های مهم

کارشناسی ارشد مهندسی اکتشاف نفت مجموعه کارشناسی ارشد مهندسی نفت


 

شامل معرفی رشته، سرفصل دروس و تعداد واحدهای درسی ، عنوان دانشگاه های پذیرنده ، سایر رشته ها و گرایش های کارشناسی ارشد ، عنوان رشته ها و گرایش های دکتری، مشاغل و بازار کار مرتبط و ...
 




معرفی رشته

کارشناسی ارشد مهندسی نفت متشکل از 3 گرایش اکتشاف نفت، حفاری و بهره برداری نفت و مخازن هیدروکربوری است. بدون شک اهمیت رشته مهندسی نفت در کشوری همچون ایران که از یکسو از ذخایر عظیم طلای سیاه برخوردار بوده و از سوی دیگر اقتصاد متکی به نفت دارد، بر کسی پوشیده نیست.

مهندسی اکتشاف نفت اولین گام در بهره برداری از این ثروت طبیعی است. تمامى فعاليت‌های مهندسی اعم از مطالعات سطحی، ژئوشيميائى و عمليات ژئوفيزيک که نهايتاً منجر به شناخت ساختار مخازن نفت و گاز مى‌شود، در حوزه اکتشاف قرار می گیرد.

در واقع اولین‌ مرحله‌ برای‌ بهره‌برداری‌ یا برداشت‌ نفت‌، کشف‌ حوزه‌های‌ نفتی‌ است‌ که‌ این‌ کار توسط‌ لرزه‌ نگاری‌ انجام‌ می‌گیرد. مهندسین‌ اکتشاف‌، امواج‌ صوتی‌ را به‌ اعماق‌ زمین‌ فرستاده‌ و سپس‌ امواج‌ برگشتی‌ را اندازه‌گیری‌ و پردازش‌ می‌کنند تا به‌ وجود یا عدم‌ وجود نفت‌ در درون‌ زمین‌ پی‌ ببرند. این‌ گرایش‌ ارتباط‌ نزدیکی‌ با زمین‌شناسی‌ دارد.

گرایش اکتشاف نفت مجموعه ای است آموزشی- پژوهشی مرکب از دروس نظری و کاربردی که به منظور افزایش اطلاعات کارشناسان معدن، زمین شناسی و نفت و ایجاد زمینه کافی برای درک و توسعه آنچه در مرزهای فن آوری در این زمینه می گذرد، تدوین شده است.

در ادامه برای آشنایی بیشتر متقاضیان انتخاب رشته کنکور ارشد و نیز افرادی که در بازار کار به دنبال آینده شغلی بهتری هستند، اطلاعات بیشتری شامل: برنامه درسی(سرفصل دروس) و تعداد واحدهای کارشناسی ارشد مهندسی اکتشاف نفت، دانشگاه های دارای رشته کارشناسی ارشد مهندسی اکتشاف نفت ، معرفی سایر گرایشهای ارشد و دکترای مهندسی نفت (به منظور ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر آموزش عالی)، بازارکار، وضعیت استخدام و آینده شغلی رشته کارشناسی ارشد مهندسی اکتشاف نفتارایه می شود.



برنامه درسی (سرفصل) کارشناسی ارشد مهندسی اکتشاف نفت و تعداد واحدها :

(بر اساس آخرین سرفصل دروس وزارت علوم)

تعداد کل واحدها : 32 واحد
دروس الزامی : 12 واحد
دروس انتخابی : 12 واحد
سمینار : 2 واحد
پایان نامه : 6 واحد

 


دروس الزامی کارشناسی ارشد مهندسی اکتشاف نفت

نام درس

تعداد واحد

نام درس

تعداد واحد

لرزه شناسی

3

ژئوشیمی آلی- نفت پیشرفته

3

زمین شناسی تحت الارضی

2

ارزیابی حوضه های رسوبی

2

پتروفیزیک پیشرفته

2

   
 



دروس انتخابی کارشناسی ارشد مهندسی اکتشاف نفت

نام درس

تعداد واحد

نام درس

تعداد واحد

ریاضیات مهندسی پیشرفته

3

پردازش پیشرفته داده های لرزه ای بازتابی

3

فیزیک سنگ

3

زمین شناسی نفت ایران پیشرفته

3

ژئوشیمی محیط زیست

3

ژئوشیمی مخزن یشرفته

3

ژئوشیمی بیومارکرها

3

زمین آمار پیشرفته

3

فیلترهای دیجیتال

3

تئوری انتشار امواج کشسان

2

تفسیر داده های لرزه ای بازتابی

3

پردازش داده های لرزه ای

3

عملیات لرزه ای بازتابی

2

وارون سازی لرزه ای در بازیابی مقاومت لرزه ای

3

تفسیر ساختمانی مقاطع لرزه ای

3

روشهای پرتو لرزه ای

3

انتشار موج در محیطهای متخلخل

3

پروفیل لرزه ای قائم

3

نشانگرهای لرزه ای

3

توموگرافی لرزه ای

3

تصویر سازی داده ای لرزه ای

3

متدهای اکتشاف سطحی

3

روشهای پیشرفته آنالیز دستگاهی

3

ارزیابی سازند پیشرفته

3

زمین شناسی مخازن کربناته

3

نمودارگیری چاه پیشرفته

3

مدیریت و طراحی پروژه های نفتی

2

زمین شناسی مخزن

2

مدلسازی زمین شناسی

3

مطالعات فنی و اقتصادی نفت و گاز

2

 

دانشگاههایی که در رشته کارشناسی ارشد مهندسی اکتشاف نفت پذیرش دانشجو دارند
بر اساس دفترچه انتخاب رشته ارشد 95

دانشگاه تهران

دانشگاه سمنان

دانشگاه صنعتی شاهرود

دانشگاه صنعت نفت

دانشگاه صنعتی امیرکبیر

دانشگاه صنعتی سهند

دانشگاه یزد

دانشگاه صنعتی اصفهان

 


دانشگاههایی که در رشته کارشناسی ارشد مهندسی اکتشاف نفت پذیرش دانشجو دارند
بر اساس دفترچه انتخاب رشته ارشد 94

دانشگاه تهران

دانشگاه سمنان

دانشگاه شاهرود

دانشگاه صنعت نفت

دانشگاه صنعتی امیرکبیر

دانشگاه صنعتی سهند

دانشگاه یزد

دانشگاه صنعتی اصفهان


سایر گرایشهای کارشناسی ارشد مهندسی نفت (بر اساس دفترچه راهنمای کنکور ارشد 96) :


گرایشهای دکترای مهندسی نفت (بر اساس دفترچه کنکور دکترا 95):

  • مهندسی نفت گرایش نفت و بهره برداری مخازن

  • مهندسی نفت گرایش اکتشاف

  • مهندسی نفت گرایش مهندسی مخازن هیدروکربوری

  • مهندسی نفت گرایش تجهیزات نفت

 

بازارکار، وضعیت استخدام و آینده شغلی کارشناسی ارشد مهندسی اکتشاف نفت :

اكثر مهندسان نفت در بخش‌هاي استخراج نفت و گاز،‌ پالايش نفت و خدمات گيرندگان شامل شركتهاي نفتي بزرگ و صدها شركت كوچكتر و مستقل فعال در زمينه‌هاي استخراج، توليد و خدمات مشغول به کار مي‌باشند. بسياري از مهندسان نفت نيز توسط شركتهاي مشاوره مهندسي و بخشهاي دولتي استخدام مي‌شوند. اكثر مهندسان نفت در مناطقي كه در آنجا نفت و گاز كشف مي‌شود كار مي‌‌كنند.

در ادامه بازارکار و آینده شغلی
رشتهکارشناسی ارشد مهندسی اکتشاف نفت در قالب مشاغل مرتبط با این رشته معرفی شده اند. برای اطلاع از توضیحات کامل مربوط به هر شغل می توانید روی آنها کلیک کنید.



کارشناسی ارشد مهندسی اکتشاف نفت  مجموعه کارشناسی ارشد مهندسی نفت
انتشار : ۲۸ آبان ۱۳۹۷

برچسب های مهم

آشنایی با رشته ی زمین شناسی نفت


زمین­‌شناسی نفت یکی از شاخه­‌های علم زمین­‌شناسی در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا می­‌باشد که هدف آن ارائه خدمات اکتشافی به بخش بالادستی صنعت نفت می­‌باشد. دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در این گرایش را دارند لازم است که پیش زمینه خوبی در زمینه علوم کامپیوتر، ریاضیات، تجزیه و تحلیل داده­‌های اکتشافی و زبان انگلیسی داشته باشند.

گرایش نفت به نوبه خود به سه زیرشاخه تخصصی‌­تر تقسیم بندی می­‌شود که عبارتند از پتروفیزیک، ژئوشیمی آلی و ژئوفیزیک مخزن. دانشجویان با گذراندن پایان نامه خود در هر یک از سه زمینه می­‌توانند به عنوان متخصص در آن زمینه شناخته شوند.

در گرایش پتروفیزیک به ارزیابی و تفسیر خواص فیزیکی سنگ‌های مخزن شامل تخلخل، تراوایی، حجم شیل، فشار مویینگی، شعاع گلوگاه‌های تخلخل، درصد اشباع شدگی سیالات مخزن، مرزهای تماسی، زون‌های تولیدی خالص و ناخالص، مدلسازی استاتیک مخزن، تعیین حدود برش با استفاده از ارزیابی و تفسیر لاگ‌های چاه­پیمایی معمولی، نمودارهای چاه­پیمایی ویژه، نمودارهای تصویری چاه، داده­‌های مغزه معمولی و ویژه، تست­ چاه و از این قبیل پرداخته می­‌شود.

در گرایش ژئوشیمی آلی به توصیف ژئوشیمیایی و منشا لایه‌­های تولیدی نفت با استفاده از ارزیابی و تحلیل داده­‌های ایزوتوپی منشا یا مخزن، داده­‌های حاصل از پیرولیز راک-اول مانند شاخص هیدروژن، شاخص اکسیژن، شاخص تولید و زایش نفت، محتوای کل کربن آلی، داده­‌های گازکروماتوگرافی، اسپکترومتر جرمی-گاز گروماتوگرافی، داده­‌های حاصل از تقطیر سوکسله (Soxhelet) پرداخته می­‌شود.

در گرایش ژئوفیزیک مخزن با استفاده از تعبیر و تفسیر داده‌­های دوبعدی، سه بعدی و چهاربعدی لرزه­ای، داده­‌های زمین مغناطیسی، گرانی سنجی و الکتریکی به توصیف خواص مخزنی مخازن هیدروکربنی پرداخته می­‌شود.

بازار کار رشته‌ی زمین‌‌شناسی نفت:


دانشجویانی که در این رشته تربیت می­‌شوند قادرند در ادرات زمین­‌شناسی، پتروفیزیک و ژئوفیزیک شرکت­‌‌های نفتی مختلف مشغول به کار شوند. شرکت­‌های مختلف نفتی بزرگ کشور عبارتند از: شرکت نفت فلات قاره ایران، شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، شرکت ملی نفت مناطق نفت­‌خیز جنوب، شرکت نفت و گاز پارس، شرکت مهندسی و توسعه نفت، شرکت ملی حفاری ایران، شرکت نفت خزر و ده‌­ها شرکت نیمه دولتی و خصوصی دیگر.

 

 

آشنایی با رشته ی زمین شناسی نفت
انتشار : ۲۸ آبان ۱۳۹۷

برچسب های مهم

آشنایی با رشته ی مهندسی نفت


حیات در کره زمین که مدام در جنب و جوش و حرکت است،‌ بیشترین انرژی جنبشی، گرمایی و شیمیایی خود را از نفت می‌گیرد. در واقع به یاری این ماده حیاتی است که کوچکترین موتور ماشین تا غول‌آساترین ناوگان‌های سنگین به حرکت در می‌آید و هزاران نوع تولیدات و مصنوعات صنایع سنگین و جدید پتروشیمی، کودهای شیمیایی، فرآورده‌های دارویی،‌ پارچه‌ها و الیاف مصنوعی، ‌پلاستیک‌ها،‌ چسب‌ها،‌ فرآورده‌های بهداشتی و آرایشی و پوشش‌های استحفاظی ساخته می‌شود. خوشبختانه کشور ما که در دل خلیج نفت خیز فارس آرمیده است، به عنوان یکی از منابع و معادن بزرگ نفت و گاز جهان به شمار می‌رود. از همین رو تربیت نیرو انسانی متخصص و کارآمد برای بهره‌برداری درست و بهینه از این سرمایه خداداد و جوابگویی افراد به نیاز‌های آتی صنعت نفت کشور، بسیار ضروری است. به همین منظور مجموعه کارشناسی مهندسی نفت که دارای چهار گرایش مهندسی اکتشاف نفت، مهندسی استخراج نفت ـ مخازن نفت، مهندسی استخراج نفت ـ حفاری و مهندسی استخراج نفت ـ بهره‌برداری از منابع نفت می‌باشد،‌ در دانشگاه صنعت نفت از سال 1378 دایر شده است. اساس‌ دروس‌ این رشته در همه گرایش‌ها مبتنی‌ بر مکانیک‌ سیالات‌، دینامیک‌ گازها، ترمودینامیک‌ سیالات‌، انتقال‌ جرم‌ و اقتصاد مهندسی‌ است‌ و هدف‌ آن‌ تربیت‌ مهندسین‌ کارآمدی‌ است‌ که‌ بتوانند روش‌های‌ بهینه‌ بهره‌برداری‌ از منابع‌ نفت‌ و گاز را طراحی‌ و اجرا کنند.

دروس‌ مشترک‌ در‌ گرایش‌های‌ مختلف‌ مهندسی‌ نفت
ریاضی‌ عمومی‌، معادلات‌ دیفرانسیل‌، ریاضیات‌ مهندسی‌، شیمی‌ عمومی‌، شیمی‌ آلی‌، فیزیک‌، برنامه‌نویسی‌ کامپیوتر، زمین‌شناسی‌ عمومی‌، موازنه‌ انرژی‌ و مواد، استاتیک‌ و مقاومت‌ مصالح‌، ترمودینامیک‌، مکانیک‌ سیالات‌، انتقال‌ حرارت‌، کنترل‌ فرآیندها، زمین‌شناسی‌ نفت‌ ، مبانی‌ فرآیندهای‌ صنایع‌ نفت‌، خواص‌ سنگ‌های‌ مخزن‌، خواص‌ سیالات‌ مخزن‌، کارگاه‌ عمومی‌ ، کاربرد ریاضیات‌ در مهندسی‌ شیمی‌، مبانی‌ چاه‌ آزمایی‌، نمودارگیری‌ چاه‌ ، مهندسی‌ مخازن‌، زمین‌شناسی‌ ساختمان‌.

گرایش‌ مهندسی‌ اکتشاف
اولین‌ مرحله‌ برای‌ بهره‌برداری‌ یا برداشت‌ نفت‌، کشف‌ حوزه‌های‌ نفتی‌ است‌ که‌ این‌ کار توسط‌ لرزه‌ نگاری‌ انجام‌ می‌گیرد. مهندسین‌ اکتشاف‌، امواج‌ صوتی‌ را به‌ اعماق‌ زمین‌ فرستاده‌ و سپس‌ امواج‌ برگشتی‌ را اندازه‌گیری‌ و پردازش‌ می‌کنند تا به‌ وجود یا عدم‌ وجود نفت‌ در درون‌ زمین‌ پی‌ ببرند. این‌ گرایش‌ ارتباط‌ نزدیکی‌ با زمین‌شناسی‌ دارد.

 

دروس‌ تخصصی‌ گرایش‌ مهندسی‌ اکتشاف
ژئوفیزیک‌، ژئوشیمی‌ آلی‌ (نفت‌)، تخمین‌ و ارزیابی‌ ذخایر نفتی‌، زمین‌شناسی‌ ایران‌ و مناطق‌ همجوار، روش‌های‌ افزایش‌ برداشت‌ از مخازن‌، عملیات‌ زمین‌شناسی‌ ایران‌، مهندسی‌ مخازن‌ نفت‌، میکروپالئونتولوژی‌، اصول‌ حفاری‌، گل‌ حفاری‌ و سیمانکاری‌ چاه‌ها، زمین‌شناسی‌ نفت‌، چاه‌نگاری‌، زمین‌شناسی‌ مهندسی‌، زمین‌ ساخت‌، مکانیک‌ محیط‌های‌ ناپیوسته‌ سنگی‌، زمین‌شناسی‌ مناطق‌ دریایی‌، زمین‌شناسی‌ عمومی‌، سنگ‌شناسی‌ (رسوبی‌ ـ آذرین‌ و دگرگونی‌)، کانی‌شناسی‌، برداشت‌ زمین‌شناسی‌، زمین‌شناسی‌ ساختمانی‌، فتوژئولوژی‌ و سنجش‌ از راه‌ دور، پتروفیزیک‌،مکانیک‌ سیالات‌‌، فسیل‌شناسی‌(دیرینه‌شناسی‌)، رسوب‌شناسی‌، چینه‌شناسی‌، بررسی‌ فنی‌ ـ اقتصادی‌، مبانی‌ مهندسی‌ نفت‌، زمین‌شناسی‌ زیرزمینی‌.

گرایش‌ مهندسی‌ حفاری

طراحی‌ تجهیزات‌ حفاری‌ و انجام‌ عملیات‌ در مناسبترین‌ شرایط‌ و ارزیابی‌ اثرات‌ تکنولوژی‌ حفاری‌ و استخراج‌ بر محیط‌ زیست‌ کشور و ارائه‌ راه‌های‌ مناسب‌ برای‌ جلوگیری‌ از تخریب‌ آن‌، جزو فعالیت‌های‌ این‌ گرایش‌ است‌. یک‌ مهندس‌ حفار روش‌هایی‌ را ارائه‌ می‌دهد که‌ هزینه‌ حفاری‌ را پایین‌ و راندمان‌ کار را بالا می‌برد.

دروس‌ تخصصی‌ گرایش‌ مهندسی‌ حفاری
مبانی‌ مهندسی‌ برق‌، دینامیک‌، مهندسی‌ حفاری‌ ، سیمان‌ حفاری‌، گل‌ حفاری‌، مهندسی‌ حفاری‌ پیشرفته‌ ، اسیدکاری‌ در عملیات‌.

گرایش‌ مهندسی‌ مخازن‌ نفت‌
دانش‌ مهندسی‌ مخازن‌ به‌ این‌ می‌پردازد که‌ ما در یک‌ حوزه‌ نفتی‌ در اعماق‌ زمین‌ مثلاً در عمق‌ 2 یا 3 هزار متری‌ چه‌ مقدار نفت‌ و گاز داریم‌ و چه‌ مقدار از آن‌ قابل‌ دسترسی‌ می‌باشد و با چه‌ سرعتی‌ می‌توان‌ از مخزن‌ مورد نظر برداشت‌ کرد؟ مهندسی‌ نفت‌ گرایش‌ مخازن‌، نوع‌ مخزن‌ نفت‌ یا گاز و همچنین‌ فشار، دما و عمق‌ آن‌ از سطح‌ زمین‌ را مشخص‌ می‌کند زیرا موارد فوق‌ در نحوه‌ برداشت‌ و استخراج‌ نفت‌ از مخازن‌ تأثیر دارد.

دروس‌ تخصصی‌ گرایش‌ مهندسی‌ مخازن‌ نفت
مکانیک‌ سیالات‌ دو فازی‌، انتقال‌ جرم‌، ترمودینامیک‌، مهندسی‌ مخازن‌، مطالعات‌ مخازن‌، عملیات‌ بهره‌برداری‌، روش‌های‌ افزایش‌ وبرداشت‌ مخازن‌، مدیریت‌ و صیانت‌ از مخازن‌. گرایش‌ مهندسی‌ بهره‌برداری‌ از منابع‌ نفت‌ امروزه‌ اکثر مخازن‌ نفت‌ کشور ما دچار افت‌ فشار شده‌اند به‌ همین‌ دلیل‌ نفت‌ به‌ صورت‌ طبیعی‌ به‌ سطح‌ زمین‌ نمی‌رسد و در نتیجه‌ حضور مهندسین‌ بهره‌برداری‌ از منابع‌ نفت‌، یک‌ ضرورت‌ اجتناب‌ ناپذیر است‌. افرادی‌ که‌ با استفاده‌ از روش‌های‌ علمی‌ بهتر و اصولی‌تر، از مخازن‌ نفتی‌ بهره‌برداری‌ می‌کنند

دروس‌ تخصصی‌ گرایش‌ مهندسی‌ بهره‌برداری‌ از منابع‌ نفت‌
مکانیک‌ سیالات‌ دوفازی‌، اصول‌ ژئوفیزیک‌ اکتشافی‌، مهندسی‌ مخازن‌ ، مهندسی‌ حفاری‌، عملیات‌ بهره‌برداری‌، روش‌های‌ افزایش‌ و برداشت‌ از مخازن‌، تخمین‌ مخازن‌ در چاه‌های‌ اکتشافی‌، آزمایشگاه‌ نفت‌.

توانایی‌های‌ لازم‌
علاوه‌ بر دو درس‌ ریاضی‌ و فیزیک‌ که‌ دو درس‌ پایه‌ در تمامی‌ رشته‌های‌ مهندسی‌ از جمله‌ رشته‌ مهندسی‌ نفت‌ است‌، درس‌ زبان‌ انگلیسی‌ نیز در این‌ رشته‌ اهمیت‌ ویژه‌ای‌ دارد. در ضمن‌ به‌ دلیل‌ اینکه‌ نوع‌ کار فارغ‌التحصیلان‌ این‌ رشته‌ سنگین‌ است‌ و محیط‌ کارشان‌ نیز خارج‌ از شهر است‌، دانشجویان‌ این‌ دانشگاه‌ از بین‌ داوطلبان‌ مرد انتخاب‌ می‌شوند. برای‌ مثال‌ یک‌ مهندس‌ حفاری‌ در وزارت‌ نفت‌ باید 15 روز خارج‌ از شهر و دور از خانواده‌ باشد و سپس‌ یک‌ هفته‌ مرخصی‌ دارد.

موقعیت‌ شغلی‌ در ایران‌
قطعاً اولین‌ بازار کار موجود برای‌ فارغ‌التحصیلان‌ این‌ رشته‌ وزارت‌ نفت‌ است‌ اما دانشگاه‌ صنعت‌ نفت‌ در حال‌ حاضر دانشجویان‌ این‌ رشته‌ را بورسیه‌ نمی‌کند بلکه‌ اگر سطح‌ علمی‌ دانشجویی‌ خوب‌ باشد، در نهایت‌ جذب‌ وزارت‌ نفت‌ می‌شود. البته‌ در حال‌ حاضر بیش‌ از 70 درصد از دانشجویان‌ جذب‌ وزارت‌ نفت‌ می‌شوند و مابقی‌ آنها نیز جذب‌ صنایع‌ شیمایی‌ خصوصی‌ می‌شوند چرا که‌ بیشتر واحدهای‌ رشته‌ مهندسی‌ نفت‌ با رشته‌ مهندسی‌ شیمی‌ مشترک‌ است.

منبع:فرانفت

رشته مهندسی نفت در کانادا


درباره ی رشته ی مهندسی نفت

رشته مهندسی نفت در کانادا
انتشار : ۲۸ آبان ۱۳۹۷

برچسب های مهم

کتاب مسائل حل شده در زمین آمار


این کتاب در جهت راهنمایی دانشجویان کارشناسی ارشد و دانشجویان تحصیلات تکمیلی زمین‌آمار است. دانشجویان زمین‌آمار که علاقمند به درک اصول نظری هستند، دانشجویان رسمی خواهند بود. متخصصان جوان که اخیراً در علوم زمین شناسی یا علوم زمین مرتبط با مهندسی فارغ­التحصیل شده­اند، هدف خاص این کتاب محسوب می‌شوند. متاسفانه بسیاری از دانشگاه­ها، متقاضی برگزاری کلاس­های مدل­سازی زمین شناسی عددی با زمین‌آماری نیستند. متخصصان که بدون کلاس رسمی مرتبط با موضوع با تمرین مدل سازی زمین‌آماری مواجه می­شود، به چندین منبع کلیدی نیاز دارد. این کتاب یکی از این منابع به شمار می ­رود.

برای تهیه این کتاب لطفا به شماره زیر حاصل فرمایید.

09915824764

آشنایی با علم ژِئوفیزیک


ژئوفیزیک (به انگلیسی: geophysics) یا فیزیک زمین، از مباحث علوم طبیعی است، که به فرایندها و خواص فیزیکی زمین و محیط اطراف آن، با استفاده از روش‌های کمی جهت تجزیه و تحلیل این فرایندها، می‌پردازد.

ژئوفیزیک از شاخه‌های اصلی علوم زمین به‌شمار می‌رود، که به دو شاخه ژئوفیزیک محض و ژئوفیزیک کاربردی تقسیم‌بندی می‌شود. بخش محض آن شامل گرایش زلزله‌شناسی می‌باشد. در بخش کاربردی با استفاده از روش‌های لرزه‌ای، مغناطیسی، گرانی‌سنجی و الکتریکی به مطالعهٔ کیمّی خواص فیزیکی زمین پرداخته می‌شود. با نتایج کیمّی بدست آمده می‌توان به مطالعهٔ خصوصیات فیزیکی، رفتار پوسته و هسته زمین پرداخت. ژئوفیزیک را می‌توان پُلی میان فیزیک و زمین‌شناسی دانست، که از تکنیک‌ها، تئوری‌های ریاضیات و علوم کامپیوتر نیز بهره می‌گیرد.[۱] امروزه دانش ژئوفیزیک شامل فیزیکِ اوزون (اوزونوگرافی) و فیزیکِ اتمسفر (مترولوژی) نیز می‌شود و به پدیده‌های طبیعی، همچنین رفتار زمین و اطرافش می‌پردازد.

محتویات

  • ۱ شاخه‌ها و گرایش‌ها
  • ۲ ژئوفیزیک کاربردی
  • ۳ جستارهای وابسته
  • ۴ منابع

شاخه‌ها و گرایش‌ها

زلزله‌شناسی؛ که به مطالعه زلزله و انتشار امواج الاستیک در زمین می‌پردازد. لرزه‌شناسی یا لرزه‌نگاری؛ که به مطالعه انتشار امواج در لایه‌های کم‌عمق زمین می‌پردازد و در اکتشافات معدنی، خصوصاً اکتشاف نفت، کاربرد فراوان دارد. نتایج بدست آمده توسط ژئوفیزیست‌ها در زمین‌شناسی مهندسی، کانی‌شناسی و پتروفیزیک سنگ‌ها بکار می‌آید. ژئوفیزیک باستان‌شناسی؛ که بیشتر روش‌های مغناطیسی، الکترومغناطیسی و رادار را شامل می‌شود.

ژئوفیزیک کاربردی

ژئوفیزیک کاربردی به دو شاخه ژئوفیزیک اکتشافی[۲] و ژئوفیزیک مهندسی تقسیم می‌شود. زیرشاخه‌های ژئوفیزیک اکتشافی عبارت‌اند از:

  • ژئوفیزیک نفت: که بیشتر لرزه‌شناسی را شامل می‌شود.
  • ژئوفیزیک معدن: که روش‌های گوناگونی چون الکتریکی، مغناطیس سنجی، الکترومغناطیس و گرانی را در بر می‌گیرد.
  • ژئوفیزیک آب: که در آن نیز بیشتر از روش‌های الکتریکی و الکترومغناطیسی استفاده می‌شود.

ژئوفیزیک آب شامل آب یابی (تعیین محل حفر چاه آب) توسط جدیدترین روشهای علمی و دستگاه‌های ژئوالکتریک روز دنیا می‌باشد.

آشنایی با علم ژِئوفیزیک
انتشار : ۲۴ آبان ۱۳۹۷

فرا نفت اولین آموزشگاه مجازی صنعت نفت ایران

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما