محل لوگو

نظرسنجی سایت

چگونه با وب‌سایت فرانفت آشنا شدید؟

اشتراک در خبرنامه

جهت عضویت در خبرنامه لطفا ایمیل خود را ثبت نمائید

Captcha

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 23
  • بازدید دیروز : 618
  • بازدید کل : 576378

فرانفت: آغاز ثبت نام آزمون استخدامی وزارت نفت (اطلاع رسانی لحظه ای از آزمون و دفترچه راهنما)


اطلاعیه:

با توجه به اخبار فرانفت و به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نفت، بر اساس اعلام معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت، شرکت‌های تابع وزارت نفت به‌منظور تأمین نیروی انسانی متعهد، شایسته و توانمند در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد و رشته‌های تحصیلی مختلف برای خدمت در بخش‌های زیرمجموعه، از محل مجوز استخدامی شماره ۸۰۲۹۶ مورخ ۱۲/ ۱۰/ ۱۴۰۱ سازمان اداری استخدامی کشور، با برگزاری آزمون کتبی، مصاحبه فنی - تخصصی و روان‌شناختی و پس از طی تشریفات استخدامی (گزینش، طب صنعتی و…) اقدام به استخدام می‌کنند.

بر این اساس از تمامی فارغ‌التحصیلان واجد شرایط دعوت می‌شود برای کسب اطلاعات بیشتر درباره شرایط عمومی و اختصاصی شرکت در آزمون، رشته‌ها و گرایش‌های تحصیلی مورد نیاز، محل‌های خدمتی و دیگر جزئیات مربوطه از تاریخ ۱۴ اسفندماه به پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش مراجعه و پس از دریافت دفترچه راهنمای ثبت‌نام بارگذاری شده در سایت و مطالعه کامل و دقیق آن، در صورت تمایل و داشتن شرایط لازم از تاریخ ۱۵ تا ۲۴ اسفندماه در سایت www.sanjesh.org نسبت به ثبت‌نام در آزمون اقدام کنند.

با آرزوی موفقیت برای داوطلبان گرامی/

فرانفت

 

 

 

معرفی کتاب های مهندسی نفت (کتاب زمین شناسی نفت)


 
 
ذخایر عظیم نفت و گاز کشور حکم می کند که به کسب آگاهی ها، دانش فنی و کاربردی در زمینه نفت و گاز و نشر آنها در بین دست اندرکاران و جویندگان دانش و فن در این زمینه بیش از پیش توجه شود. علاوه بر این، واضح است که مدیران فنی و عملیاتی، سرپرستان آزمایشگاه و همچنین کسانی که با محاسبات و گزارش های فنی و کارشناسی، به خصوص گزارش های مربوط به صنعت نفت سر و کار دارند، ناگریز از درک عمیق مباحث فنی و بسیار مهم مربوط به زمین شناسی نفت هستند.
زمین شناسی نفت از منابع اصلی رشته های مهندسی نفت، مهندسی اکتشاف، زمین شناسی و ... است. کتاب زمین شناسی نفت به گونه ای تالیف شده است تا منبع مناسبی برای آشنایی مخاطبان باشد. در هر درس مفاهیم به صورت کامل با مثال ها و نکات متعدد توضیح داده شده است.
در قسمت اول آموزش، اصول اساسی و تعاریف مقدماتی زمین شناسی نفت به طریقی بیان شده که خوانندگان رشته های مختلف در ابتدا مفاهیم کلیدی را درک کنند، در ادامه تکنیک ها و مثال هایی از مطالعات انجام شده برای درک بهتر موضوع معرفی می شوند و همچنین به منظور یادگیری هرچه بیشتر و بهتر درس نامه ها در پایان هر درس، سوالات و پروژه های تخصصی مرتبط با درس نامه های طبقه بندی شده آورده شده است.
بدین ترتیب ضمن یادگیری و تثبیت مطالب آموزش داده شده برای دانش پژوهان عزیز، حل تمرین های مفهومی در پایان هر بخش نقش شگرفی در به خاطر سپاری درس نامه ها و آموزش در حافظه بلند مدت خواهد داشت. با توجه به آگاهی از این علم و نظر به پایه ای بودن زمین شناسی نفت و همچنین کاربرد بسیار تخصصی این علم در صنعت نفت به ویژه حفاری چاه های نفت وگاز،صیانت مخازن،بهره برداری ومطالعات میادین نفتی این کتاب می تواندبرای آشنایی علاقه مندان ودانش پژوهان حوزه مهندسی نفت بسیارمفید واقع شود. در بخش زیر نمونه ای از کتاب زمین شناسی نفت تالیف جناب آقای مهدی گندم گون ومحمد حسین گندم گون را مشاهده میفرمایید:
 
 

فرآیند VAPEX و کاربرد آن در مخازن نفت سنگین


با توجه به کاهش سريع ذخاير جهاني نفت سبک، همچنين وجود ذخاير فراوان و مخازن عظيم نفت سنگين، نفت بسيار سنگين و قير طبيعي، استخراج و توليد از اين ذخاير، اهميت زيادي در جهان پيدا کرده است. نفت سنگين و قير طبيعي با خواصي همچون گرانروي بالا و درجه API پايين مشخص ميشوند (شکل۱). در برخي از مخازن کانادا، مانند مخزن آتاباسکا(۱)، گرانروي نفت سنگين به چندين ميليون سانتي پويز در شرايط مخزن ميرسد. لذا انتخاب يك روش مناسب براي كاهش گرانروي نفت سنگين و روانسازي آن در مخزن يكي از هدفهاي مهم فرايندهاي ازدياد برداشت ((۲)EOR) به شمار مي رود.
در فرايندهاي حرارتي همچون تحريک به وسيله ي بخار (CSS)(3)، احتراق درجا (۴)(ISC)، ريزش ثقلي به کمک بخار آب (۵)(SAGD)،… که در حال حاصر براي توليد نفت سنگين به کار مي روند، گرانروي نفت در اثر گرم کردن مخزن کاهش مي يابد. درحال حاضر، كاربرد فناوري SAGD در استفاده از اين ذخاير موفق نشان داده است. با وجود اين، در برخي از مخازن مشكلاتي همچون بازدهي پايين انرژي به ويژه در مخازن با ضخامت کم، نياز به تصفيه پيش از دورريز آب خروجي از مخزن و مسايل زيست محيطي ناشي از آن، امکان تخريب سازند در نتيجه تورم سازندهاي رسي در اثر تماس با آب ميعان يافته، و … مشاهده شده است كه مي تواند منجر به غير اقتصادي شدن فرايند در برخي مخازن شود. بنابراين، جستجو براي يافتن فرايند هاي ازدياد برداشت که سازگاري بيشتر با محيط زيست و مصرف انرژي پايين تري داشته باشند ادامه دارد.
افزون بر گرم کردن که در روشهاي حرارتي به کار مي رود، گرانروي نفت سنگين و قير طبيعي را ميتوان با افزودن حلالهاي سبک هيدروکربني کاهش داد. بنابراين، اگر از حلالهاي سبک هيدروکربني به جاي بخار استفاده شود، اتلاف انرژي در فرايند به حداقل ميرسد. اين امر، اساس فرايند استخراج نفت سنگين به کمک بخار حلال هيدروکربني است. عقيده و اعتقاد بر استفاده از حلال به منظور استخراج و توليد نفت سنگين و قير طبيعي به دهه ۱۹۷۰ميلادي بر مي گردد.
آلن فرايندي را پيشنهاد كرد که طي آن، پروپان يـا بوتان بـه صورت چرخه‌اي در يک مخزن مايه اي تزريق مي شود و در نتيجه، نفت از مخزن توليد مي شود. همچنين، آلن و همكاران فرايند تزريق حلال مايع را توام با گاز غير قابل ميعان به مخزن تشريح کردند.
روستون فرايند استفاده از حلال داغ به حالت بخار را در دماي ۹۰ تا ۱۵۰درجه سانتيگراد و فشار نزديک به شرايط اتمسفري براي استخراج اجزا فرار تر از سنگ قير پيشنهاد كرد. ننيگر تزريق گاز خالص يا مخلوط گازها را به مخزن در شرايط فشاري نزديک يا برابر با فشار اشباع (يا فشار نقطه شبنم) براي توليد نفت سنگين و قير طبيعي پيشنهاد كرد. در تمام اين فرايندها، چاههاي تزريقي و توليدي به صورت عمودي حفر ميشود. با توجه به اين که نفوذ مولکولي حلال در نفت سنگين، اساس فرايند هاي مبتني بر حلال را تشکيل مي دهد، استفاده از چاههاي عمودي سطح نفوذ کمي را در مقايسه با چاه هاي افقي در اختيار مولکولهاي حلال قرار مي دهد. از سوي ديگر، در فرايند(۶)(VAPEX)، از چاههاي افقي به جاي چاههاي عمودي استفاده مي شود. اين فرايند در سال ۱۹۸۹به عنـوان روش جايگزين روشهاي حرارتي ابداع شد.اساس اين فرايند، بر نفوذ مولكولي بخار حلال هيدروكربني در نفت سنگين با گرانروي بالا، روان سازي و كاهش گرانروي نفت در نتيجه حل شدن حلال در آن و ريزش ثقلي نفت روان شده مبتني است. مفهوم فرايند VAPEX در مخازن معمولي (فاقد شکاف) در شکل۲ نشان داده شده است كه يک برش عمودي را از مخزن نشان ميدهد. بر اساس فرايند VAPEX ، بخار هيدروکربن هاي سبک (داراي جرم مولکولي پايين) در فشاري نزديک به فشار اشباع (يا فشار نقطه شبنم در حالتي که مخلوط هيدروکربن ها به کار مي رود) به وسيله ي يک چاه افقي به مخزن تزريق مي شود. بخار حلال در لايه نفت حد فاصل فاز بخار و فاز نفت حل مي شود و به درون توده نفت سنگين نفوذ مي کند. در نتيجه اين فرايند، نفت سنگين رقيق شده گرانروي آن کاهش مي يابد و تحت نيروي ثقل به چاه افقي ديگري که پايين تر از چاه تزريقي واقع شده است ميريزد.


(۱) Athabasca
(۲) Enhanced oil recovery
(۳) Cyclic steam stimulation
(۴) In-situ combustion
(۵) Steam-assisted gravity drainage
(۶) Vapor extraction

رس های تجاری موجود در سیال حفاری


رس های تجاری مورد استفاده در سیال حفاری را بر اساس توانایی آنها در افزایش گرانروی گل طبقه بندی می کنند. گل زایی رس طبق تعریف عبارت است از تعداد بشکه های گل که می توان از یک تن رس بدست آورد به شرطی که گل گرانروی ظاهری ۳۰cp از خود نشان دهد.

رایج ترین رس تجاری که برای استفاده در گل حفاری استخراج می شود، بنتونیت وایومینگ است که گل زایی ۱۰۰ بشکه بر تن را با آب خالص ایجاد می کند.

نوع ارزان تری از رس های تجاری نیز وجود دارد که به نام رس با گل زایی بالا نامیده می شود و گل زایی آن ۴۵ بشکه بر تن است در صورتی که گل زایی رس های طبیعی می تواند کمتر از ۱۰ بشکه بر تن باشد.

بنتونیت وایومینگ به طور عمده از مونت موریلونیت سدیم تشکیل شده است. نام مونت موریلونیت برای سیلیکات های آبدار به کار برده می شود و فرمول شیمیایی این ماده بصورت زیر است:

۴SiO2.Al2O3.H2O+water

در این فرمول تعدادی از کاتیون های سه ظرفیتی آلومینیوم با کاتیون های دو ظرفیتی منیزیم جایگزین شده اند. جایگزینی آلومینیوم با منیزیم باعث می شود که ساختار مونت موریلونیت دارای یک الکترون اضافی باشد. این بار اضافی با کاتیون هایی که در آب همراه وجود دارند جبران می شود. مونت موریلونیت سدیم به کانی رسی گفته می شود که در آن کاتیون سدیم توسط بار اضافی جذب شده باشد.

علاوه بر جایگزینی کاتیون منیزیم به جای کاتیون های آلومینیوم در شبکه مونت مویلونیت، جایگزین های دیگری نیز امکان دارد. بنابراین مونت موریلونیت اغلب به عنوان اسم گروهی به کار می رود که شامل بسیاری از کانی ها با ساختارهای ویژه است ولی در سال های اخیر از اسمکتیت به عنوان اسم گروه استفاده شده و نام مونت موریلونیت را برای عضو آلومینیوم دار این گروه به کار می برند.

اسمکتیت ها نسبت به شوری آب حساس هستند، برای همین اگر مقدار شوری آب به حدی باشد که نتوان از کانی های رسی اسمکتیت استفاده نمود، معمولا از کانی های رسی رشته ای به نام آتاپولوژیت استفاده می کنند. این کانی را با فرمول شیمیایی زیر نشان داده می شود:

(H2O)4(OH)2Mg5Si8O2.4H2O)

که در آن تعدادی از جفت کاتیون های منیزیم دو ظرفیتی توسط یک کاتیون سه ظرفیتی جایگزین شده اند.

کانی های رسی سپیولیت از سیلیکات منیزم با ساختار رشته ای تشکیل یافته و در دماهای بالا می تواند به عنوان جایگزینی برای آتاپولوژیت به کار رود. به طور ایده آل می توان این ماده را با فرمول شیمیایی زیر نشان داد:

Si12Mg8O32.nH2O

به روش پراش اشعه ایکس و مطالعه با میکروسکوپ الکترونی ثابت شده است که ساختار بلوری این کانی تا دمای ۸۰۰ درجه فارنهایت پایدار است. دوغاب هایی که از سپیولیت تهیه شده اند، در بازه وسیعی از دما خواص رئولوژیکی مطلوبی از خود نشان می دهند.

منبع: اویل داک

رس های تجاری موجود در سیال حفاری
انتشار : ۵ مرداد ۱۴۰۱

برچسب های مهم

روش پیشنهادي جهت عملیات چاه پیمایی بر روی سكوهای دریایی


۱-يونيتهاي چاه پيمايي را به كمك جرثقيل كشتي يا سكو روي باند هلي كـوپتر يـا طبقه تاج چاهها قرار دهيد بصورتيكه جهت جلوگيري از گاز زدگي افراد پشت به باد قرار داشته باشند.

۲-وسايل مازاد اطراف چاه را جمع و در گوشه اي قرار دهيد.

۳-فشار سر چاه را يادداشت نمائيد و بررسي كنيد كه آيا وسائل چـاه پيمـايي شـما جهت انجام كار با اين فشار مناسب مي باشند.

۴-سرپوش چاه را بررسي كنيد، آيا تبديل لازم را به همراه داريد.

۵-قبل از شروع كار با سرپرست حوزه تماس و اجازه شروع عمليات را كسب كنيد.

 

 

۶-كشتي در كنار سكو بسته و مي بايست به سكو ضربه نزند در صورتيكه دريا زيـاد مساعد نباشد از انجام عمليات در سكوهاي اقماري خودداري نمائيد . چنانچه دريا مساعد ولي بعلت بدي بهلوگير سكو كشتي نمي تواند در كنار سكو پهلـو بگيـرد لازم است كه به فاصله نزديك از سكو فاصله گرفته و آماده باش باشـد ، يكـي از كاركنان كشتي در طي كليه مراحل عمليات مي بايست در كنـار بيـسيم كـشتي بوده و آماده كسب پيام باشد و ازدور سكو را زير نظر داشته باشد.

۷-حتماً يك بيسيم كه با آن بتوان با كشتي و سكوي مادر حوزه تماس گرفت با خود همراه داشته باشند.

۸-جليقه نجات به تعداد كاركنان بر روي سكو با خود همراه داشته باشيد.

۹-كپسول گاز آتش نشاني در سكو موجود باشد.

۱۰-چنانچه سكو داراي چند چاه مي باشد بررسي كنيد كدام يك از چاهها باز و كدام يك بسته مي باشند .

۱۱-شير بالايي تاج چاه را ببنديد .

۱۲-تخته ها يا سرپوش فلزي باند هلي كوپتر كه بر بالاي چاه مورد نظـر قـرار دارد را كنار گذاريد.

۱۳-دكل مخصوص كار بر روي سكوهاي حفاري يا A – FRAME را بر روي باند هلـي كوپتر بالاي جاه قرار دهيد ، قرقره مخصوص را به آن بـسته و طنـاب را از قرقـره بگذرانيد تا امكان بلند كردن و پائين بردن وسائل بوجود آيد.

۱۴-شير بالايي تاج چاه را بسته و فشار بالاي تاج چاه را تخليه و تبديل لازم را بجـاي سرپوش تاج چاه بر روي چاه نصب كنيـد . چنانچـه شـير تـاج چـاه نـشت دارد مي بايست تعمير گردد.

۱۵-فوران گير را بلند كرده و بر روي تبديل نصب نمائيد.

۱۶-سر سيم چاه پيمايي را از Stuffing Boxرد كنيد ، از داخل سرپيچ رد نمـوده و بدور حلقه سرپيچ پيچيده و محكم نمائيد.

۱۷-سيم و سرپيچ را از لوله چاه پيمايي عبور دهيد.

۱۸-وسايل چاه پيمايي لازم را زير سرپيچ ببنديـد و Stuffing Boxرا بـر روي لولـه هاي چاه پيمايي ببنديد.

۱۹-سيم چاه پيمايي را كشيده تا رشته چاه پيمايي در داخل لوله چاه پيمـايي جـاي گيرد.

۲۰-لوله چاه پيمايي را با كمك قرقره و طناب بلند كرده و بر روي فـوران گيـر نـصب كنيد.

۲۱-شير بالايي تاج چاه را كمي باز كنيد و مجموعه لوله چاه پيمايي را آزمايش فـشار كنيد . در صورت وجود نشت شير چاه را بسته و رفع اشكال كنيد . در صورت نياز فشار داخل لوله چاه پيمايي را خالي كنيد.

۲۲-فشار لوله چاه پيمايي را خالي ، فوران گير را بسته و شير تاج چاه را كمي باز كنيد و فوران گير را آزمايش فشار كنيد.

۲۳-شير فوران گير و شيرچاه را باز كنيد و رشته چاه پيمايي را به درون چاه فرستاده و عمليات مورد نظر را انجام دهيد و سپس رشته را بالا بكشيد.

۲۴-شير تاج چاه را ببنديد.

۲۵-فشار لوله چاه پيمايي را با باز كردن شير سوزني لوله چاه پيمايي و از طريق يـك هوز لاستيكي طويل بدور از چاه تخليه كنيد.

۲۶-لوله چاه پيمايي را از سر فوران گير باز كنيد ، لوله چاه پيمايي را كمي بالا بكشيد و رشته چاه پيمايي را پايين بياوريد.

۲۷-وسايل زائد جهت عمليات بعدي را باز و وسايل جديد را بر روي رشته چاه پيمايي نصب كنيد.

۲۸-با خاتمه عمليات ،لوله چاه پيمايي را كمي بالا كشيده و رشته چاه پيمايي را پائين آوريد.

۲۹-سيم را از روي سرپيچ سيم قطع كنيد و از لوله چاه پيمايي بيرون آوريد.

۳۰-سر سيم را ۱۸۰ درجه كج كنيد.

۳۱-لوله چاه پيمايي و فوران گير را پايين آوريد .

۳۲-تبديل را باز و سرپوش تاج چاه را نصب و با باز كردن كمي از شير تاج چاه آزمايش نشت فشار نموده و شير را ببنديد.

۳۳-وسايل را جمع كنيد.

۳۴-چاه را تميز كنيد.

۳۵-خاتمه عمليات را به سكوي اصلي اطلاع و كسب تكليف نمائيد.

۳۶-معمولاً به هنگام انجام عمليات چاه پيمايي يك نفر از كاركنان خدمات فني چاهها به همراه گروه چاه پيمايي به سكو مي رود تا آنهـا را راهنمـايي و پـس از خاتمـه عمليات چاه را با اطلاع سرپرست سكو يا نوبتكار جهت ادامه توليد باز نمايد.

۳۷-در صورتيكه گاردهاي اطراف لوله هادي چاه فرسوده و شكسته گرديده و بهمـين سبب با كوچكترين حركت سكو يا موج ، چاه تكان مي خورد گروه خـدمات فنـي چاهها مي بايست قبلاً اين عيب را با همكاري گروه تعميرات برطرف نمايند.

۳۸-چنانچه ادامه عمليات به تاريكي شب برخورد نمود و ادامه كار به روز بعد موكـول گرديد حتماً كليه شيرهاي تاج را ببنديد و سرپوش تاج چاه را نصب نمائيد و لولـه هاي چاه پيمايي را آويزان نگه نداريد و پائين بياوريد چون ممكن اسـت روز بعـد دريا طوفاني بوده و امكان كار نباشد. مضافاً تكانهاي شديد سكو موجـب سـقوط لوله هاي چاه پيمايي و صدمه زدن به چاه يا چاهها مي گردد.

۳۹-چنانچه بر روي چاههاي با فشار زياد كار مي كنيد حتماً هواي داخل لوله هاي چاه پيمايي از شير تاج چاه به بالا را خالي كنيد جهت انجام اين كار شـير لولـه چـاه پيمايي را باز كنيد و كمي نيز شير تاج چاه را باز كنيد تا با سرعت كم و فشار كـم هواي داخل لوله تخليه گردد.

تهيه و تنظيم:
حسنعلي رياضي پور


روش پیشنهادي جهت عملیات چاه پیمایی بر روی سكوهای دریایی
انتشار : ۵ مرداد ۱۴۰۱

برچسب های مهم

جشنواره تخفیف 50 درصدی محصولات فرانفت


از همین حالا می‌تونید با مراجعه به سایت فرانفت و ثبت کد تخفیف ، در مراحل خریدتون از فروشگاه، کد تخفیف 50 درصدی بگیرید
کد تخفیف 50 درصدی:
faranaft1401

 @fara_naft

آشنایی با رشته مهندسی نفت با فرانفت


آشنایی با رشته مهندسی نفت با فرانفت

رشته مهندسی نفت (Petroleum engineering ) یکی از زیرمجموعه های گروه آزمایشی ریاضی – فیزیک است. همانطور که از نام رشته مهندسی نفت بر می آید، این رشته با نفت و صنایع نفتی سرو کار دارد و به کاربرد دانش، فناوری در فرآیندهای مرتبط با حوزه نفت شامل اکتشاف، استخراج، برآورد مخزن و توسعه نفت، گاز و سایر ترکیبات هیدروکربنی از مخازن و انتقال آن ها به پالایشگاه، صنایع و مصرف کنندگان گفته می شود.

هدف از ایجاد رشته مهندسی نفت تربیت متخصصانی است که درک کامل و جامعی از اصول زمین شناختی مرتبط با رخداد، اکتشاف، و تولید هیدروکربن های مایع داشته باشند. رشته مهندسی نفت در حوزه انرژی قرار می گیرد و با گرایش های مختلفی که دارد دانشجویان را برای کار در بخش های مختلف صنعت نفت آماده می کنند.

 

معرفی رشته مهندسی نفت – وظایف مهندس نفت

  • طراحی تجهیزات برای استخراج بهینه نفت و گاز
  • طراحی و توسعه روش های استخراج نفت
  • تلفیق دانش علمی و مهندسی برای طراحی و انجام آزمایش ها و تفسیر و تحلیل داده ها
  • استفاده درست از تکنیک ها، مهارت ها، و ابزارهای مدرن مهندسی
  • توسعه راه های تزریق آب، مواد شیمیایی، گازها یا بخار به ذخیره های نفتی
  • ارزیابی درست چاه ها
  • نظارت بر نصب، به کارگیری، و نگهداری درست از تجهیزات
  • ارزیابی و بررسی قابلیت تولید در مخزن ها و روش های بهره برداری
  • ارزیابی اقتصادی مخزن ها و تجهیزات آن
  • ارزیابی فنی مخزن ها و تجهیزات آن
  • ارائه و طراحی روش های عملی برای افزایش طول عمر منابع نفت و گاز

 

رشته مهندسی نفت برای چه کسانی مناسب است؟

اولین شرط برای ورود به رشته مهندسی نفت علاقه به این رشته و توانایی بالا برای کار کردن در محیط های دشوار است. مهندسان نفت علاوه بر محل های استخراج نفت، باید بتوانند در محیط های دریایی یا بیابانی به خوبی کار کنند و با محیط هماهنگ شوند. همچنین در رشته مهندسی نفت دانشجویان باید پایه ای قوی در ریاضیات و علوم مهندسی داشته باشند.

علاوه برآن دروس زمین شناسی و شیمی نیز اهمیت بسیاری برخوردار است. در بسیاری از محیط های کاری مهندسان نفت تحت عنوان سرپرست یا مدیر اجرایی استخدام می شوند و باید بتوانند مهارت های مدیریتی و اجتماعی خود را ارتقاء دهند و توانایی انجام کار تیمی را داشته باشند.

تسلط به نرم افزارهای مرتبط با حوزه کاری مهندسان نفت مثل Eclipse، Petrel، Vista، OLGA، و ... نیز برای بهبود شرایط کاری آن ها مفید است. بیشتر دروس مهندسی نفت به زبان انگلیسی است، به همینن خاطر تسلط بر زبان انگلیسی برای دانشجویان رشته مهندسی نفت ضروری است.

 

معرفی رشته مهندسی نفت – مزایا و معایب رشته مهندسی نفت

به دلیل وجود یکی از بزرگترین ذخایر نفت و گاز در ایران، بازار کار رشته مهندسی نفت در وضعیت بسیار خوبی قرار دارد و درآمد بعضی از گرایش های مهندسی نفت بسیار زیاد است و غالبا دانش آموخته های رشته مهندسی نفت در صورت داشتن مهارت لازم بیکار نمی مانند و از درآمد بالایی برخوردار هستند

محیط کاری مهندسان نفت از شرایط خوبی برخوردار نیست و مهندسان نفت باید در محیط های کاری سخت مثل در دریا، بیابان ها و ... کار کنند.

سخنرانی علمی: نقش فیزیک سنگ در یکپارچه سازی مدل سازی زیرسطحی از پتروفیزیک تا مهندسی مخزن


سخنرانی علمی: نقش فیزیک سنگ در یکپارچه سازی مدل سازی زیرسطحی از پتروفیزیک تا مهندسی مخزن
سخنران: دکتر محمدرضا صابری
مشاور ارشد فیزیک سنگ شرکت CGG هلند
برگزار کننده: انجمن ژئومکانیک نفت ایران با همکاری دفتر روابط بین الملل دانشگاه صنعتی شاهرود
لینک ورود: http://lms.shahroodut.ac.ir?m=328232175  

فرانفت

 
 
 
 

جزئیات اطلاعیه فرصت دانشگاه کرتین استرالیا(همراه با مزایای ویژه)/2022/


 

✅ فرانفت را به دوستان خود نیز معرفی نمایید تا سایر دوستانتون نیز از اطلاعیه های مهم فرانفت استفاده نمایند.
#فرانفت

در ادامه لینک دانلود شرایط کامل فرصت پژوهشی در دسترس می باشد:

آدرس صفحه فرانفت:

https://www.linkedin.com/in/fara-naft-851495213

☄مطالب بیشتر:

www.fara-naft.ir

کانال تلگرام:
@fara_naf


جزئیات اطلاعیه فرصت دانشگاه کرتین استرالیا(همراه با مزایای ویژه)/2022/

https://scholarships.curtin.edu.au/Scholarship/?id=5594

 

 

معرفی مخازن نفت شیل


نفت شِیل نفت نامتعارفی است که از گرماکافت، هیدروژنه‌کردن، و انحلال گرمایی خرده‌های سنگ نفت‌زا (شِیل نفتی) به دست می‌آید. این فرایندها مواد آلی درون سنگ (کروژن) را به نفت و گاز مصنوعی تبدیل می‌کنند. از نفت حاصله می‌توان بلافاصله به عنوان سوخت استفاده کرد یا با افزودن هیدروژن و زدودن ناخالصی‌ها چون سولفور و نیتروژن، ارتقائش داد تا به عنوان مادهٔ اولیه وارد پالایشگاه شود. محصولات پالایش‌شده را می‌توان در همان مصارفی به کار برد که محصولات پالایش‌شدهٔ نفت خام به کار می‌روند.

واژه Shale oil کمی ابهام دارد و گاه به نوع‌های دیگر نفت به دست آمده از منابع دیگر نیز گفته می‌شود که آژانس بین‌المللی انرژی tight oil و light tight oil را برای آنها پیشنهاد می‌کند.

منابع نفت شیل (سنگ نفت یا سنگ نفت‌زا) در پهنه وسیعی از طبیعت از آب‌های شیرین تا دریاچه‌های نمکی و باتلاق‌های رسوبی یافت می‌شود که بین دوره‌های کامبرین و ترشیاری شکل گرفته‌اند.

بیشتر منابع نفت شیل در ایالت کلرادو ایالات متحده آمریکا واقع شده، که دارای منابعی بالغ بر ۳٫۳ تریلیون تن است.

جهت مطالعه بیشتر در این زمینه لطفا فایل زیر را دانلود نمایید.

فرانفت

معرفی مخازن نفت شیل
انتشار : ۸ خرداد ۱۴۰۰

برچسب های مهم

کتاب زمین شناسی نفت


زمین شناسی نفت از منابع اصلی رشته های مهندسی نفت، مهندسی اکتشاف، زمین شناسی و… است. آموزش زمین شناسی نفت به گونه ای تالیف شده است تا منبع مناسبی برای دانشجویان و داوطلبان باشد. در هر درس مفاهیم به صورت کامل با مثال ها و نکات متعدد توضیح داده شده است. در قسمت اول آموزش، اصول اساسی و تعاریف مقدماتی زمین شناسی نفت به طریقی بیان شده که خوانندگان رشته های مختلف در ابتدا مفاهیم کلیدی را درک کنند، در ادامه تکنیک ها و مثال هایی از مطالعات انجام شده برای درک بهتر موضوع معرفی می شوند.

در قسمت اول آموزش، اصول اساسی و تعاریف مقدماتی زمین شناسی نفت به طریقی بیان شده که خوانندگان رشته های مختلف در ابتدا مفاهیم کلیدی را درک کنند، در ادامه تکنیک ها و مثال هایی از مطالعات انجام شده برای درک بهتر موضوع معرفی می شوند و همچنین به منظور یادگیری هرچه بیشتر و بهتر درس نامه ها در پایان هر درس، سوالات و پروژه های تخصصی مرتبط با درس نامه های طبقه بندی شده آورده شده است.
بدین ترتیب ضمن یادگیری و تثبیت مطالب آموزش داده شده برای دانش پژوهان عزیز، حل تمرین های مفهومی در پایان هر بخش نقش شگرفی در به خاطر سپاری درس نامه ها و آموزش در حافظه بلند مدت خواهد داشت. با توجه به آگاهی از این علم و نظر به پایه ای بودن زمین شناسی نفت و همچنین کاربرد بسیار تخصصی این علم در صنعت نفت به ویژه حفاری چاه های نفت وگاز،صیانت مخازن،بهره برداری ومطالعات میادین نفتی این کتاب می تواندبرای آشنایی علاقه مندان ودانش پژوهان حوزه مهندسی نفت بسیارمفید واقع شود.

هیجان یادگیری با فرانفت



 
فرانفت مجموعه ای مستقل متشکل از فعالان و پژوهشگران صنعت نفت و گاز بوده که برای ارتقای و توسعه هر چه بیشتر علم مهندسی نفت تلاش می کند. ماموریت فرانفت بالا بردن وزن علمی دانشجویان مهندسی نفت با فراهم آوردن محیطی آموزشی و به روز است تا ظرایف این رشته را برای مخاطبین علمی در سطحی جدید بازتعریف کند. مخاطب فرانفت تمام دانشجویان، پژوهشگران و سایر افراد مرتبط با این صنعت است. از اهداف اصلی فرانفت تولید و ارائه محتوای علمی برای مخاطبین می باشد.
با خبر های شگفت انگیز فرانفت همراه باشید!

کتاب مقدمه ای بر ژئومکانیک نفت


کتاب مقدمه ای بر ژئومکانیک نفت:

پارامترهای مکانیک سنگی یک مسئله حیاتی در مدیریت مخزن است. دسترسی به این پارامترها در میدان برای تحلیل پایداری دیواره چاه، برنامه­ریزی حفاری و طراحی شکست هیدرولیکی بسیار مفید است، مدل ژئومکانیکی یک نمایش عددی (کمی) از حالت تنش‌های درجا و خواص مکانیک سنگ برای یک برش چینه شناسی خاص در میدان نفتی می‌باشد. این مدل با ساختار زمین شناسی و داده‌های لرزه‌ای مرتبط است. به جز اطلاعات چینه شناسی با کنار هم قرار دادن اطلاعات دیگری مانند پارامترهای مکانیکی سنگ و مکانیک شکست و حالت‌های مختلف می‌تواند برای تصمیم گیری‌های مختلف و بهبود نتایج مورد استفاده قرار گیرد.

درکتاب مقدمه ای بر ژئومکانیک نفت سعی بر آن شده تا مفاهیم ضروری به صورت کامل و در عین حال به زبان ساده و گیرا برای علاقه مندان و دانش پژوهان عزیز ارائه گردد و ضمن بیان مفاهیم ضروری با ارائه مثال های متعدد اقدام به درک بهتر و بیشتر مطالب هر فصل گردد. مخاطبین این کتاب تمامی علاقه مندان و متخصصان رشته های مهندسی نفت، صنایع حفاری، مهندسی معدن، مکانیک سنگ، زمین شناسی می باشند.

زبان: فارسی
رده‌بندی دیویی: 622.3382
سال چاپ: 1399
نوبت چاپ: 1
تیراژ: 1000 نسخه
تعداد صفحات: 184
شابک 10 رقمی: 6227035459
شابک 13 رقمی: 9786227035452
کد کتاب در گیسوم: 11628279

آموزش میکرو طبقه بندی زمین شناسی نفت


آموزش زمین شناسی نفت به گونه ای تالیف شده است تا منبع بسیار مناسبی برای دانشجویان و داوطلبان باشد. در هر درس مفاهیم به صورت کامل با مثال ها و نکات متعدد توضیح داده شده است. در ابتدای هر آموزش، اصول اساسی و تعاریف مقدماتی زمین شناسی نفت به طریقی بیان شده که خوانندگان رشته های مختلف در ابتدا مفاهیم کلیدی را درک کنند، در ادامه تکنیک ها و مثال هایی از مطالعات انجام شده برای درک بهتر موضوع معرفی می شوند و همچنین به منظور یادگیری هرچه بیشتر و بهتر درس نامه ها، درپایان هر درس، تست های مربوط به سوالات آزمون های کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی، مرتبط با درس نامه های طبقه بندی شده آورده شده است.

 

/ برای تهیه این محصول به سایت فرانفت و سایر رسانه های اجتماعی فرانفت مراجعه نمایید./

آموزش طلایی زمین شناسی نفت (مهندس گندم گون)/ گروه آموزشی فرانفت


آموزش زمین شناسی نفت به گونه ای تالیف شده است تا منبع بسیار مناسبی برای دانشجویان و داوطلبان باشد. در هر درس مفاهیم به صورت کامل با مثال ها و نکات متعدد توضیح داده شده است. در ابتدای هر آموزش، اصول اساسی و تعاریف مقدماتی زمین شناسی نفت به طریقی بیان شده که خوانندگان رشته های مختلف در ابتدا مفاهیم کلیدی را درک کنند، در ادامه تکنیک ها و مثال هایی از مطالعات انجام شده برای درک بهتر موضوع معرفی می شوند و همچنین به منظور یادگیری هرچه بیشتر و بهتر درس نامه ها، درپایان هر درس، تست های مربوط به سوالات آزمون های کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی، مرتبط با درس نامه های طبقه بندی شده آورده شده است.

 

/ برای تهیه این محصول به سایت فرانفت و سایر رسانه های اجتماعی فرانفت مراجعه نمایید./

 

 

 

 
 

 


فرا نفت اولین آموزشگاه مجازی صنعت نفت ایران

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما